Under sommaren har flera rapporter kommit om ökad smittspridning av covid-19. En trend som även synts på handelsplattformen Wolts sökstatistik. Nu väljer Wolt Market att utöka sitt sortiment och erbjuda både snabbtester för covid-19 och receptfria apoteksvaror som exempelvis Ipren och Alvedon. De nämnda produkterna är några av de varor som kunder sökt mest efter i appen.

Semestern har precis börjat och du har äntligen lyckats koppla av ordentligt. Då kommer den smygande, den beryktade förkylningen. Känner du igen dig? Nu slipper du i alla fall lämna huset. Från och med nu erbjuder nämligen Wolt Market receptfria apoteksvaror med leverans på under 30 minuter.

Wolt Market lanserades i årsskiftet och har idag butiker i Örebro och Stockholm. För den som väljer att beställa receptfria apoteksvaror väntar en ID-kontroll som utförs i samband med leveransen.

− Sedan vi lanserade Wolt Market har vi varit tydliga med att vi kommer att anpassa vårt utbud i butikerna efter våra kunders efterfrågan. I samband med att vi såg att sökningarna på värktabletter och covidtester ökade var det naturligt att ta in just dessa i vårt sortiment. Vi vill kunna underlätta vardagen för våra kunder och erbjuda ett sortiment som möter deras behov, säger Johan Grönvall, vd för Wolt Market Sverige.

Om Wolt Market
Wolt Market är en digital livsmedelskedja som gör det enkelt att handla dagligvaror varje vecka, och erbjuder kunderna omedelbar leverans av allt från livsmedel till hushållsprodukter och hygienartiklar. Kunder kan lägga beställningar via Wolts app eller hemsida och få sin beställning levererad direkt hem till sig eller sitt kontor. Beställningar kan också göras i förväg, vilket gör att önskad leveranstid kan anpassas med ett spann på fem minuter.