Idag öppnar Norrköpings första Stora Coop. Det är Coop Risängen på Fjärilsgatan 21 som nyinvigs som stormarknad ombyggd enligt Coops nya matmarknadskoncept med fokus på matglädje, kundmöte och inspiration. ”Vi ska bli Norrköpings bästa färskvarubutik” säger butikschefen Johanna Törnqvist.

Idag, torsdag den 24 november, öppnar Stora Coop Risängen (tidigare Coop) i helt ny skrud. Det nya konceptet, Coop Matmarknad, har fokus på matglädje, kundmöte och inspiration. Sortimentet är brett med lokal touch, punkter med frukt och grönt möter kunden genom hela butiken, den nya inredningen förtydligar och lotsar, delikatess- fisk- och frukt- och gröntavdelningarna är framflyttade liksom butikens flaggskepp, butiksbageriet. En kafédel har tillkommit liksom utökad postservice och en utbyggd hämtautlämning för de kunder som önskar beställa online via coop.se.

julskinga-Stora-Coop-Norrkoping

Med goda parkeringsmöjligheter och sitt läge invid Söderleden och Arkösundsvägen har butiken blivit en naturlig anhalt på väg till eller ifrån Arkösunds skärgård, Vikbolandet eller Söderköping. Av Norrköpings drygt 144 000 invånare handlar omkring 55 000, eller cirka 38 procent, varje månad i butiken. Även online tillhör Coop Risängen regionens starkaste aktörer och nominerades nyligen av Norrköping Handel till årets e-handelsbutik 2022.

köttindustrin
”Ska bli Norrköpings bästa färskvarubutik”

– Nya Stora Coop Risängen är rakt igenom en helt ny butik som jag hoppas och tror att kunderna kommer att ta till sig och uppskatta Det har varit fantastiskt att se att kunderna, trots röran i ombyggnationen, har fortsatt att komma och till och med i större antal än tidigare. Ett bättre betyg än så kan vi aldrig få och det bådar mycket gott inför framtiden. Det känns fantastiskt roligt att vara en drivande pionjär i utvecklingen av hur Coop möter kunder på kundernas villkor och samtidigt sprider matglädje av den högre klassen. Vi ska bli Norrköpings bästa färskvarubutik, säger Johanna Törnqvist butikschef på Coop Risängen.

– Coop ska vara en riktig matdestination, vilket jag tror syns och känns här. Lite ödmjukt skulle jag gissa att nya Stora Coop i Risängen tillhör de absolut bästa matbutikerna i Norrköping. Utbudet, känslan i butiken och servicenivån är utöver det vanliga och ett lysande exempel på hur Coop gör verklig kund- och medlemsnytta genom att investera och flytta fram gränsen för hur en matbutik kan vara med fina erbjudanden och priser i butiken, säger Meta Persdotter, vd på Coop Butiker & Stormarknader AB.