Idag berättar Kronfågel de är glada över att tillkännage utnämningen av Mats Hedlund till ny vd på företaget och medlem av koncernledningen på moderbolaget Scandi Standard. Från och med 1 september 2019 ersätter han Magnus Lagergren som kommer att fortsätta som Group Business Development Director med fokus på M&A och andra grupprojekt.

Mats Hedlund har 25 års erfarenhet av företag i FMCG-branschen. Tidigare har han haft olika ledande befattningar inom Arla Foods, Barilla, L´Oreál och Carlsberg.

– Jag är glad över att bli en del av Kronfågel och ser fram emot att fortsätta utveckla ett redan starkt företag tillsammans med skickliga kollegor i organisationen. Scandi Standards svenska intäkter är i hög tillväxt och jag är övertygad om företagets förmåga att utveckla marginalerna under de kommande åren. Jag är också exalterad över den potential som Kronfågel har, som ett av Sveriges mest kända varumärken, säger Mats Hedlund.

– Jag är glad över att Mats har utsetts till Magnus Lagergrens efterträdare i Sverige. Jag är övertygad om att han kan utveckla potentialen i vår verksamhet i Sverige. Med Mats personliga egenskaper och relevanta erfarenhet tror jag att han är idealisk positionerad för att leda och stödja teamet i Sverige och ta Kronfågel till nästa nivå. Samtidigt vill jag tacka Magnus för hans värdefulla bidrag hittills, med att bygga ett mycket starkare Kronfågel. Jag ser fram emot ett fortsatt tätt samarbete under grupprojekt, inte minst inom M&A, säger Leif Bergvall Hansen, vd Scandi Standard.