Torsdagen den 17 mars öppnar Hemköp en ny egenägd Hemköpbutik i stadsdelen Brunnshög i Lund. Butiken får ett bostadsnära läge med utmärkta kommunikationer runt knuten. Med en andra Hemköpsbutik i staden skapas cirka 20 nya jobb.

Butiken har ett strategiskt läge i det framväxande nya området Brunnshög i östra Lund, där både bostäder, arbetsplater och forskningsanläggningar nu byggs i snabb takt. Hemköp ligger i entréplanet till det nybyggda parkeringshuset Aurora, ett stenkast från E22:an och med spårvagnen precis utanför entrén.

Butikschefen Helén Vikström

– Vi är bland de första på plats. Om tio år ska stadsdelen, som präglas av forskning och akademiker, vara fullt utbyggd så detta är en butik som har framtiden för sig, säger butikschefen Helén Vikström, som jobbat inom handeln hela sitt yrkesliv, varav drygt sju år inom ICA.

Nya Hemköp Brunnshög erbjuder förutom ett brett sortiment av färskvaror och ekologiska varor även e-handel inom en snar framtid, där man beställer på nätet och hämtar upp färdigpackade matkassar i butiken. På fastighetens tak finns en solcellsanläggning som försörjer parkeringshuset med el och de bilburna kunder som besöker butiken kan därmed ladda sin bil med närproducerad solel.

Den nya moderna butiken är också byggd med hög hållbarhetsstandard, alla kylar och frysar återvinner värme, och med LED-belysning som är energieffektiv.

Fakta Hemköp Brunnshög, Lund
Adress: Solbjersvägen 32
Butiksyta: cirka 800 kvm
Butikschef: Helén Vikström
Antal medarbetare: cirka 20
Öppettider: 07.00-22.00 alla dagar
Premiär: 17 mars 2022