Gott & Blandat-familjen med 30 % mindre socker växer och nu finns ett nytt alternativ med saltlakritsfavoriter från Gott & Blandat-sortimentet i en egen påse. Givetvis har lakritsen samma goda smak som originalet.

För ett år sedan lanserades nya varianter av Malaco Gott & Blandat Original och Malaco Gott & Blandat Supersur som innehåller 30 % mindre socker och med samma goda smak som originalet. Nu finns ytterligare ett alternativ för den som vill unna sig något gott, men med mindre socker.

– Gott & Blandat-varianterna med mindre socker har fått ett väldigt bra mottagande av konsumenterna och vi är därför glada kunna att lansera en produkt som också tilltalar saltlakritsälskarna, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta.

Malaco Gott & Blandat Salt Lakrits 30 % mindre socker är en mix av saltlakritsfavoriter från Gott & Blandat-sortimentet som tilltalar lakritsälskare i alla åldrar. I traditionellt godis används socker både för smakens skull och för att ge volym och konsistens till produkterna. Genom att ersätta delar av sockret med naturligt kostfiber och en volymgivande ingrediens som har sitt ursprung från majs har vi lyckats skapa en produkt med samma goda smak som originalet.

Malaco Gott & Blandat Salt Lakrits 30 % mindre socker är vegansk, gelatinfri, palmoljefri och innehåller endast naturliga färgämnen. Produkten väger 110 gram, rekommenderat konsumentpris är ca 16,90-17,90 kronor och den säljs inom både service- och dagligvaruhandeln från och med vecka 38.