Havredals fortsätter att växa och får nu en central listning på ICA och Bergendahls. Samtidigt breddar man produktsortimentet med Hädde Matlagning, ett havrebaserat alternativ till matlagningsgrädde. I fokus står naturlighet och ursprung, med 100% svenska råvaror och marknadens kortaste ingredienslista.

Food-tech startupen Havredals som i början av 2020 lanserade sin havredryck växer vidare med central listning på ICA och Bergendahls.

– Havredals har haft en imponerande start och vi får många förfrågningar på deras produkter från kunderna. Vi ser ett stort värde i att kunna erbjuda kunderna fler svenska alternativ bland de växtbaserade mejerialternativen, säger Michael Åström försäljningschef kolonial på Ica Kvantum BEA.

Samtidigt utökar företaget sortimentet med den nya produkten Hädde Matlagning 5dl, producerad i Sverige av svensk havre och rapsolja. Hädde är utvecklad med hög fiberhalt och helt utan e-nummer, vilket ger en kort renodlad ingredienslista.

– Vi vill visa att det går att göra bra och goda växtbaserade produkter utan en rad emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel. Med Hädde hoppas vi kunna inspirera fler till att börja laga växtbaserat, säger företagets grundare Per-Johan Thörn.

Havredryck Original och Hädde Matlagning finns även lokalt centralt listade på och Coop/Hemköp i Stockholm och Uppsala med omnejd samt i utvalda butiker i Malmö. För dessa återförsäljare beställs proukterna via Stockfiller.