Magnus Johansson har under snart fem år lett en stor förändringsresa inom Coop Sverige och har tillsammans med medarbetarna varit drivande i arbetet med att utveckla och stärka Coop.

Ett antal stora och viktiga investeringar har genomförts under de senaste åren, bland annat en satsning på digital infrastruktur och byggandet av ett helautomatiserat lager i Eskilstuna.

Nu ska Coop Sverige i linje med nya strategier in i nästa fas och Magnus Johansson har i detta skede bestämt sig för att lämna Coop Sverige.

Uppslag från senaste numret av Butiksnytt.

– Jag har under mina år i Coop Sverige haft ett gott samarbete både med Coop Sveriges styrelse och Marie Nygren som styrelseordförande. Vi har haft en fin utvecklingsresa och Coop har stärkt sin konkurrenskraft under dessa fem år som jag har haft uppdraget. Jag är stolt över alla duktiga medarbetare jag har haft förmånen att få arbeta med och med det vi tillsammans har åstadkommit, säger Magnus Johansson i en kommentar.

– Jag är särskilt stolt över de innovationer som vi har lanserat under min tid som vd. Jag tänker då främst på Scan & Pay och hållbarhetsdeklarationen och modet att investera och bygga ny organisation för framtiden. Coop Sverige går nu in i en ny fas efter en väldigt intensiv period senaste året och jag har efter en tids funderingar kommit fram till att det är ett naturligt tillfälle att lämna bolaget och gå vidare till andra utmaningar.

– Magnus har varit framgångsrik i arbetet med att utveckla Coop Sveriges verksamhet. Det har varit intensiva år med renodlingen, satsning på ett helautomatiserat lager, utveckling av sortiment- och inköpsverksamheten och nu senast en IT-attack att hantera och jag vill tacka för fint arbete under dessa år. Jag vill också önska honom stort lycka till i framtiden i nästa roll, säger Coop Sveriges tillträdande tf vd Marie Nygren.

Magnus Johansson lämnar sitt uppdrag som vd för Coop Sverige AB vid årsskiftet efter överlämning till sin efterträdare. KFs vd Marie Nygren går in som tf vd för Coop Sverige. KFs styrelseordförande Leif Linde går samtidigt in som arbetande styrelseordförande i KF. Leif Linde har även utsetts till styrelseordförande i Coop Sveriges styrelse.