Vid årsskiftet tillträder Carl Balcer och blir ny Fastighetsdirektör på Lidl Sverige. Han efterträder Christoph Kraus.

– Jag växte upp med Lidl både som uppskattad butik och respekterad arbetsgivare runt knuten. Efter att ha arbetat på huvudkontoret i nästan 14 år ser jag mycket fram emot att få axla rollen som Fastighetsdirektör i Sverige, säger Carl Balcer.

Carl har arbetat för både Lidl International och Schwarz-gruppen, som Lidl tillhör. Han har haft flera chefsfunktioner inom den internationella organisationen där han bland annat arbetat på Lidl Stiftung, varit med och startat upp Schwarz Mobility Solutions och Schwarz Beschaffung med fokus på upphandling.

-Lidl Sverige gör en spännande resa. Det ska bli kul att få vara en del av den och utveckla både befintligt och nytt fastighetsbestånd. I min nya roll ser jag mycket fram emot att träffa alla nya kollegor och se hur vi tillsammans kan ta Lidls fortsatta fastighetsarbete till nya höjder, säger Carl Balcer, tillträdande Fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Carl tar över ledningen för ett fastighetsarbete i framkant. Lidl Sverige är pionjärer inom hållbart byggande. Idag har företaget några av världens grönaste handelsbyggnader och flera butiker har fått miljöcertifieringen BREEAM Outstanding. Lidl Visby är världens första klimatneutrala byggnad enligt SGBCs standard och både Lidl Sigtuna Stadsängar och Lidl Växjö är BREEAM-certifierade. Under 2021 påbörjades en större renovering av butiksbeståndet för att få plats för ett växande sortiment och en smartare butiksupplevelse.

-Vi är oerhört glada att Carl blir en del av Lidl Sverige. Vi fortsätter att stärka vår position och vårt fastighetsbestånd växer, nu senast med öppningen av vår andra butik i Sundsvall. Vi har gjort en fantastisk rekrytering i Carl, som med sin gedigna erfarenhet från Schwarz-gruppen ska ta vidare oss på den resan. Både vad gäller vårt befintliga bestånd och expansion, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.