Axfoods restauranggrossist Snabbgross fortsätter expandera sitt medlemsbaserade butikskoncept Snabbgross Club och startar ytterligare två butiker. I slutet av året konverteras de två befintliga Snabbgrossbutikerna i Växjö och på Gärdet i Stockholm, och uppgraderas då till det Snabbgross Club-butiker, där även privatpersoner kan handla matvaror som bara restauranger vanligtvis har tillgång till – till låga priser.

snabbgross 2023
Snabbgross 2023

Snabbgross har i dagsläget 30 butiker runt om i landet, varav fem butiker är Snabbgross Club-butiker, där även konsumenter kan handla direkt från Axfoods restauranggrossist. Sedan tidigare finns konceptet i Danderyd i norra Stockholm, Södertälje, Skövde, Jönköping och i Sundsvall, och butikerna i Växjö och på Gärdet blir därmed den sjätte och sjunde butiken i det växande medlemsbaserade butikskonceptet.

– Vi är glada över att fortsätta expansionen av Snabbgross Club till fler platser. Det ger ännu fler konsumenter chansen att ta del av vårt omfattande restaurangsortiment, till bra priser och via ett nytt sätt att handla. Satsningarna skapar även möjlighet för oss att stärka erbjudandet till befintliga restaurang- och företagskunder, säger Eva Pettersson, vd på Snabbgross.

Snabbgross är en av Sveriges ledande restauranggrossister och genom sitt butiksnät och e-handeln som erbjuds till företagskunder kan Snabbgross skapa och bidra till ett starkt helhetserbjudande på marknaden.

I slutet av 2020 öppnade Snabbgross det första medlemsbaserade butikskonceptet i sitt slag i landet, Snabbgross Club. Lanseringen har varit framgångsrikt och mottagits väl på marknaden, där många konsumenter uppskattar att handla stora förpackningar och unika varumärken till små priser. I november förra året konverterades två befintliga Snabbgrossbutiker till Snabbgross Club, vilket har mottagits väl på de lokala marknaderna med omnejd. I dagsläget har Snabbgross Club över 55 000 registrerade privatkunder.

För restaurang- och företagskunden fungerar det nya konceptet som en vanlig Snabbgross-butik som erbjuder ett brett och prisvärt sortiment, anpassat för restaurang, fast food och café. Därtill tillkommer ytterligare medlemskampanjer som är unika för Snabbgross Club, och som nu även restaurang- och företagskunder får tillgång till.