Nu utökar Valio sitt växtbaserade sortiment och lanserar Oddlygood Barista – ett nytt laktos- och glutenfritt alternativ som passar särskilt bra i kaffet. En god nyhet för alla kaffeälskare, såväl proffs som hemmabaristor. Samtidigt lanserar Valio en ny naturell havre- och kokosbaserad gurt. 

Växtbaserade produkter har under det senaste året vuxit med 12 procent *Valio Oddlygood har sedan 2018 breddat sitt växtbaserade sortiment från havrebaserade gurtar och havredryck till alternativ för ost. Nu utökar Valio med en ny havredryck som är speciellt lämpad för kaffe: Oddlygood Barista. Dessutom är den helt glutenfri.

– Oavsett vilken dryck man vill ha i kaffet tycker vi det ska finnas något för alla. Därför är det väldigt roligt att äntligen kunna erbjuda en glutenfri havredryck till kaffet, utan att behöva tumma på smak eller kvalitet, säger Anna Lind, produktchef på Valio i Sverige. 

Oddlygood® Barista har utvecklats tillsammans med flera professionella baristor. Produkten kan värmas, vispas och skummas, och har en mjuk, krämig och neutral smak. Den är god att dricka kall precis som den är och kan också användas till matlagning och bakning.

Valio Oddlygood växtbaserad gurt utökas med ny smak
I samband med lanseringen av Oddlygood Barista lanseras även en naturell gurt – Valio Oddlygood Havre & Kokos. Med sin bas på såväl havre som kokos är den nya varianten helt unik. 

Produktinformation:
Valio Oddlygood Barista och Valio Oddlygood havrebaserad gurt Havre & Kokos finns till försäljning från vecka 38. Rekommenderat konsumentpris för Valio Oddlygood Barista 1 kg är 17,90 kronor och Valio Oddlygood havrebaserad gurt Havre & Kokos ligger på 25,90 kronor för 1 kg. 

*Källa: Nielsen DVH, rullande helår vecka 32.