Det är inte alltid lätt för konsumenten att välja i hyllan. Utbudet är stort och skillnaderna ofta oklara. Där kan professionella smaktävlingar som resulterar i ett oberoende omdöme hjälpa konsumenterna på vägen. I somras utsågs Zeta Fetaost 150 g som en av de bästa fetaostarna på marknaden av det internationella smakinstitutet i Bryssel.

På det internationella smakinstitutet i Bryssel finns en panel med några av världens främsta kockar och sommelierer. De har en viktig funktion att fylla, för medan Guide Michelins stjärnor får restaurangvärlden att växa och utvecklas, gör tävlingen ”Superior Taste Awards” att smak och kvalitet på den mat som säljs i butik också förbättras.

-Varje vara bedöms individuellt och de bästa produkterna belönas med stjärnor utifrån en tregradig skala. Det resulterar i ett oberoende omdöme som på ett bra sätt kan vägleda konsumenten i butikshyllan. Vår Zeta Feta, 150 g, fick två stjärnor för exceptionellt god smak och doft och det är vi oerhört stolta över, säger Pär Uggla, inköpsansvarig för ost på Di Luca & Di Luca.

I tre år får sigillet pryda produkten, sen prövas osten på nytt. Zeta Feta, 150 g, kostar cirka 20-25 kronor och finns att köpa i välsorterade dagligvarubutiker.