Lidl Expanderar i Täby med Öppnandet av Butiken i Viggbyholm. Klockan 08:00 idag välkomnade Lidl kunder till sin senaste butik i Täby – Lidl Viggbyholm, som blir företagets tredje etablering i denna del av Stockholms kranskommuner. Belägen längs med E18, markerar denna butik Lidls 206:e närvaro i Sverige.

Kommunstyrelseordförande Erik Andersson (M) invigde den nya butiken tillsammans med representanter från Lidl, däribland Christian Sjöström, fastighetschef Stockholm, och Carl Balcer, fastighetsdirektör, Lidl Sverige. Balcer uttryckte sin tacksamhet gentemot det engagerade teamet bakom projektet, vilket möjliggjort öppnandet av denna butik som kommer att betjäna tusentals hushåll i den växande stadsdelen.

Med en historia av över 20 år med etableringar i Sverige fortsätter Lidl att expandera. Genom att öppna dörrarna till sin 206:e butik inte bara välkomnar de nya kunder, utan inviger de även närvaron i en växande stadsdel nära E18-avfarten vid trafikplats Viggbyholm och intill den nya lokala tennishallen.

Carl Balcer betonar Lidls långsiktiga engagemang gentemot Täby kommun och dess invånare genom flexibilitet i butikskonceptet och anpassning efter lokala behov.

Lidl Viggbyholm har utrustats med solceller som förväntas generera över 98 000 kWh/år och har miljövänliga inslag såsom sedum på taket för vattenabsorption. Butiken är designad för att smälta in i sin omgivning med en fasad av tegel och glas. Med nära 100 parkeringsplatser utanför, inklusive 2 laddplatser för elbilar, samt parkering under butiken för områdets boende, kommer butiken att skapa cirka 20 nya arbetstillfällen för drift.

Georgios Tokatlis, försäljningsdirektör på Lidl Sverige, framhåller Lidls engagemang för högkvalitativ mat till bästa pris och betonar särskilt deras satsning på färsk frukt och grönt, kött och Bake off-produkter i den nya butiken.

Projektet inkluderar en 3D-fastighet i samarbete med Aros Bostad som bygger 250 bostäder i närheten, där Lidl äger rätten att bygga en butik ovanpå ett underjordiskt parkeringshus för de boende.

Under våren fortsätter slutliga åtgärder såsom asfaltläggning, målning av parkeringsplatser och växtplantering.

Lidl Viggbyholm öppnade sina dörrar idag, torsdag den 22:a februari, kl. 08:00 med ordinarie öppettider måndag till söndag, 08:00-21:00.

Text: Redaktionen – Butiksnytt