Åkersberga Centrum fortsätter att utvecklas. Nuvarande ICA-butik ska byggas om under 2023 och öppna som en toppmodern butik med stort fokus på färskvaror under konceptet ICA Supermarket.

Peter Brodd Icabutik
Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon, som äger och driver Åkersberga Centrum.

–Vi vet att det har funnits en oro bland våra besökare att den nya Maxi ICA Stormarknad som kommer att byggas i Åkersberga ska ersätta vår butik i centrum, men så är alltså inte fallet. Tvärtom, de kommer att komplettera varandra, och våra besökare kommer att få en ännu finare butik, där det går snabbt och enkelt att handla det man behöver alla dagar i veckan, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon, som äger och driver Åkersberga Centrum.

Nuvarande butik kommer att byggas om till en ny och modern butik i form av en ICA Supermarket. Björn Hansson, etableringschef ICA Sverige kommenterar:

– Österåker är en viktig marknad för ICA där vi vill fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan. Det känns därför extra bra att äntligen få berätta att ICA kommer att finnas kvar i Åkersberga centrum för att serva nya och gamla kunder och bidra till ett levande centrum med en ny och fräsch butik.  

Butiken kommer att hålla öppet under hela ombyggnadsperioden och stå klar som en ICA Supermarket hösten 2023.

– Att erbjuda ett brett utbud i våra centrum ligger helt i linje med Citycons ambition att våra besökare ska kunna göra alla sina vardagliga ärenden och inköp på ett och samma ställe, avslutar Peter Brodd.