Ett bubblande tillskott i VASA Bryggeris sortiment är Gammeldags Fizzyflaska som lanseras lagom till sommaren. Läskedrycken har en smak av fluffigt bubbelgum och en syrlig karaktär. För att kunna avnjutas av alla lanseras läskedrycken som både fullsockrad och sockerfri samt kommer finnas tillgänglig i PET-flaska om 150 cl. Officiell lanseringsdag är 24/6 2019.

Gammeldags Fizzyflaska är en kolsyrad läskedryck med en ungdomlig smak av syrligt godis och bubbelgum. Konfektyrdrycken går in under sortimentet ”Gammeldags” där den får sällskap av andra läskedrycker med anor från förr. Smakmixen har nämligen kopplingar till 1990-talet och har sedan dess utvecklats till en stor smakfavorit hos svenska folket.

– Sommaren är en härligt glad och mysig tid på året, där Gammeldags Fizzyflaska passar in perfekt. En lekfull smakmix av fluffigt bubbelgum och syrligt godis som varit mycket populär i över 30 år. Vi har verkligen en ny smakfavorit bland personalen på bryggeriet och vi hoppas att konsumenterna kommer tycka om den lika mycket som vi gör, säger Niclas Nilsson, VD på VASA Bryggeri.

I linje med en ökad efterfrågan på sockerfria alternativ väljer VASA Bryggeri att ta fram Gammeldags Fizzyflaska som både sockerfri och original. Det sockerfria sortimentet på bryggeriet har visat sig mycket populärt och en ambition finns att utveckla den kategorin ytterligare.

– En viktig del i vårt koncept är att erbjuda ett varierande sortiment av såväl tidlösa klassiker som nya spännande smaker. Vi gör därför vårt bästa för att vara lyhörda till våra kunders önskemål och feedback. Där möts vi ofta av positiv respons på vårt sockerfria sortiment och önskemål om ytterligare sorter, därför känns det extra roligt att kunna erbjuda Gammeldags Fizzyflaska i både original och sockerfri, säger Niclas Nilsson.

Gammeldags Fizzyflaska kommer att finnas tillgänglig för konsumenter fr.o.m. 2019-06-24 i de flesta etablerade butikskedjorna inom dagligvaruhandeln och servicehandeln samt online. Tillgången kan variera beroende på butik.

Gammeldags Fizzyflaska tillverkas med högkvalitativa råvaror, med omtanke för miljön och precis som med alla andra läskedrycker i sortimentet är den vegansk. Vattnet till drycken hämtas från den norrländska källan Önskebrunnen i Kaptensdalen, som ligger knappt två kilometer från bryggeriet. Önskebrunnen hyser ett naturligt källvatten som anses vara ett av Europas allra bästa. Läskedrycken kommer finnas som fullsockrad och sockerfri samt i PET-flaska om 150 cl.