Svenskarnas Hälsotrend: Korvbrödsbagarns Nyheter Fibrer & Fullkorn

En ökande trend bland svenskar är att välja hälsosammare matvanor, särskilt genom att inkludera mer fullkorn och fibrer i sin vardagskost. För att möta denna efterfrågan lanserar nu Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn, ett sortiment av korv- och hamburgerbröd som svarar på behovet av hälsosammare alternativ utan att kompromissa varken med mjukhet eller smak.

Enligt Brödinstitutets Brödtermometer 2022 strävar 48 procent av svenskar efter att öka sitt intag av fibrer och fullkorn. Socker toppar listan över det man vill minska på (72 procent), följt av salt (53 procent) samt kalorier och fett (52 procent).

Korvbrödsbagarns nya Fibrer & Fullkorn-produkter uppfyller dessa önskemål. De nyckelhålsmärkta bröden utgör ett hälsosammare val för korv- och hamburgerbröd och är framställda av havre och fullkorn. Med lågt sockerinnehåll, hög fiberhalt och hela 24 % fullkorn erbjuder bröden en tillfredsställande mättnadskänsla och energi, perfekt för hela familjen. De är det optimala valet för den som strävar efter en näringsrik måltid fylld med det som passar dem bäst.

Eva Strömbom, Marknadsdirektör på Lantmännen Unibake, säger: ”Vi vill möta behovet av ett hälsosammare bröd till vardagsmaten hemma, lunchen efter familjeaktiviteterna eller grillningen med vännerna. Utan att behöva kompromissa med vare sig smak eller textur är våra nyheter proppade med nyttiga fibrer och fullkorn som får varje burgare eller korv att smaka extra gott.”

Fibrer & Fullkorn Korvbröd är ett mjukt och fiberrikt bröd bakat på havre och fullkorn. Med 6,5 % fibrer och 24 % fullkorn är det både nyckelhålsmärkt och Från Sverigemärkt. Brödet, bakat i Örebro med enbart växtbaserade ingredienser, passar utmärkt med olika korvar och fyllningar.

Fibrer & Fullkorn Hamburgerbröd är ett ovanligt mjukt och fiberrikt alternativ, även det bakat på havre och fullkorn. Med 7 % fibrer och 24 % fullkorn är det både nyckelhålsmärkt och Från Sverigemärkt, toppat med kruskakli. Brödet, även det bakat i Örebro med enbart växtbaserade ingredienser, är mångsidigt och passar utmärkt till olika fyllningar.

Fibrer och Fullkorn finns tillgängliga i butiker från vecka 36 och ersätter produkterna Korvbrödsbagarn Fiberrika Korv- och Hamburgerbröd i sortimentet. Förpackningarna innehåller 10 korvbröd respektive 6 hamburgerbröd, och det rekommenderade cirkapriset är 30 kr per styck för båda varianterna.

Text: Redaktionen – Butiksnytt