Apoteket har rekryterat Clas Artvin som ny IT-direktör. Clas tillträder sin tjänst under våren och blir då en av medlemmarna i Apotekets företagsledning. Han kommer närmast från en tjänst som CIO på SJ.

– Jag är mycket glad över att kunna hälsa Clas Artvin välkommen till oss på Apoteket. Vi står inför en spännande period där vi investerar digitalt, både för att skapa nya attraktiva kunderbjudanden och för att förstärka och förbättra vårt interna arbete. Clas Artvin kommer med sin kompetens och gedigna erfarenhet att få en nyckelroll i det arbetet, säger Apotekets vd Ann Carlsson.

Clas Artvin kommer närmast från SJ där han de tre senaste åren varit CIO och medlem av strategiforum, ett av SJ:s ledningsforum. Han har tidigare arbetat bland annat med IT och affärsutvecklingen inom H&M och även varit managementkonsult på Acando med IT som specialområde.

– Det ska bli väldigt roligt att få börja hos Sveriges ledande hälsoaktör och att få återvända till detaljhandelsbranschen och den spännande apoteksmarknaden. Jag ser också fram emot att få vara med och driva Apotekets fortsatta digitalisering och skapa en IT-avdelning som är helt integrerad med affären vilket är en förutsättning i modern utveckling där affärs-, verksamhets- och IT-utveckling flyter ihop till en helhet, säger Clas Artvin.

Clas Artvin kommer att tillträda tjänsten som IT-direktör på Apoteket under våren.