En av Garants produktnyheter under 2020, pressad ekologisk ingefära, har utsetts till vinnare av årets bästa hälsomat 2021 av tidningen MåBra.

Varje år utser MåBra-redaktionen produkter om de tycker är bra val för hälsan. Det kan handla om nyttigare livsmedel, mat som gör det lättare att leva hälsosamt på något sätt eller produkter som är bra ur miljö̈- och klimatsynpunkt.

LÄS OCKSÅ: MåBra har utsett årets bästa hälsomat – här är alla vinnare

En av vinnarna för 2021 är Garants ekologiska pressade ingefära, en garanterat bra smaksättare i matlagning, smoothies och dryck helt utan konstigheter – bara ingefära och citron. ”Gott med en uppfriskande smak och den passar perfekt i dressingar och shots”, skriver MåBra-redaktionen.

– Vi vill uppmuntra våra kunder till fler hållbara och hälsosamma val. Därför är det roligt att en ny produkt som vi själva uppskattar och tror mycket på lyfts fram på det här sättet, säger Petra Egerö, inköpare på Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag, som har tagit fram produkten.

Drycken framställs genom att ingefärans rot pressas, och håller i upp till två veckor efter öppnande då den är producerad helt utan konserveringsmedel. Ingefäran kommer från Peru och juicen produceras på Sicilien. Ingefäran är dessutom Global Gap-certifierad, en internationell standard för livsmedelssäkerhet och miljöhänsyn inom lantbruk och trädgårdsodling.

– Ett uppiggande tips är att blanda fem deciliter vatten, en pressad citron, två matskedar honung och två–tre matskedar pressad ingefära. Servera sedan en liten shot varje morgon, rekommenderar Petra Egerö.

Garant är ett av Axfoods egna varumärken och säljs hos Willys, Hemköp, Tempo, Handlarn, Mat.se, Middagsfrid, Apohem och Snabbgross.