Gästfavoriterna Grand Deluxe Crunchy Nacho och Habanero Cheese gör comeback på MAX menyer över hela landet. Den här gånger kommer den efterfrågade burgaren tillbaka med MAX nya sesambröd, men trogna gäster känner också igen ostnachochipsen, jalapeñomajonnäsen, den picklade rödlöken och så klart smaken av tacos. Burgaren serveras antingen med nötkött, Plant Beef eller halloumi.

LÄS OCKSÅ: MAX har idag öppnat sin flaggskeppsrestaurang mitt i Göteborg

Det har visat sig att Grand Deluxe Crunchy Nacho hamnar högt på gästernas önskelista, något som skulle kunna förklaras av resultaten i en rapport om svenskarnas matvanor från Food & Friends. Tacos hamnar nämligen på tredje plats på listan över svenskarnas favoritmat till helgen, och Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers förklarar att det är just kärleken till fredagsmyset som legat till grund när Crunchy Nacho kom till världen.

LÄS OCKSÅ: Västerbottensost i ny tappning på MAX

– Tacos och texmex som fredagsmys har blivit en slags markör för samtiden och vi, som gärna driver smakinnovation framåt, var sugna på att fånga fenomenet i en burgare. Vi har täckt in stora delar av de smaker och texturer som kännetecknar tacos; ostnachochipsen är krispiga och lite salta, jalapeñomajonnäsen är krämig och klädsamt stark, den picklade rödlöken är sötsyrlig och nötkött eller Plant Beef kryddas med vår egen tacomix. Ja ni hör ju att det är svårt att lämnas oberörd av den smakupplevelsen, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Förutom att MAX binder minst 110 % av sina utsläpp, satsar man också på att varannan såld måltid till slutet av 2022 ska vara annat än rött kött. För att lyckas med det måste smakinnovation gå hand i hand med arbetet för minskad klimatpåverkan.

LÄS OCKSÅ: MAX lanserar Hemburgarlådan

– Vår egenutvecklade Plant Beef är resultatet av ett växande intresse för alternativ till nötköttsburgare som inte kompromissar med smakupplevelsen. Och för att göra det lättare att välja grönt, kan våra gäster välja att byta ut köttet på alla våra burgare till Plant Beef. Vi vet att gröna burgare är minst lika goda som burgare med nötkött och Crunchy Nacho med Plant Beef är ett tydligt exempel på det, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Grand Deluxe Crunchy Nacho och Habanero Cheese serveras mellan den 22 oktober och den 13 januari på samtliga restauranger i landet. Burgaren serveras antingen med nötkött, Plant Beef eller halloumi.

LÄS OCKSÅ: Ny månad, nytt år och nu även ny meny på MAX

Food & Friends matrapport går att läsa här: https://www.foodfriends.se/wp-content/uploads/2016/10/Matrapport_2018_web.pdf