MAX storsatsning fortsätter och nu öppnar företaget den största restaurangen på Västkusten hittills, med plats för nästan 200 personer. Restaurangen ligger i Nordstan i centrala Göteborg är byggd för att sätta matupplevelse och trivsel i fokus.

MAX har på kort tid öppnat flera restauranger i Göteborgsområdet och Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers menar att det handlar om att möta upp efterfrågan.

– Trots att året på många sätt har varit tufft möter vi stark efterfrågan av våra goda burgare, inte minst i Göteborgstrakten. Konkurrensen sporrar oss och i år har vi hunnit öppna en restaurang i Kungsbacka, en på Lindholmen och nu vill vi ge Göteborg mer av det goda när vi öppnar vår största restaurang på Västkusten – här i Nordstan. Totalt har vi tolv restauranger här i regionen och det är väldigt roligt att vår stora expansionssatsning lyckas bra, säger Christoffer Bergfors.

När det kommer till större lokaler, finns det utmaningar i att få till en trivsam känsla i restaurangen. För att lösa utmaningen har MAX bygg- och designavdelning, skapat ”rum i rummet” och på så sätt jobbat med gästvänlighet redan i designfasen av restaurangen.

– Det är intressant med att bygga snabbmatsrestauranger, i köksmiljön ska flödet vara ohindrat och ha hög kapacitet – samtidigt ska restaurangmiljön vara inbjudande och trevlig att vara i. Vi har jobbat hårt för att höja matupplevelsen genom design och jag tycker att restaurangen här i Nordstan är ett perfekt exempel på när vi kombinerat effektivitet och trivsamhet på helt rätt sätt, Rasmus Billborn, Fastighetschef på MAX Burgers.

Även MAX Burgers Nordstan restaurangchef Simon Olsen, som började jobba på MAX redan 2011 är glad över att få vara delaktig vid öppningen.

– Trots att jag är en erfaren MAX-are slutar jag aldrig imponeras över mina duktiga kollegor – nya som gamla. Nu när vi öppnar vår tolfte restaurang i Göteborgsområdet har övriga restauranger här i regionen hjälpt till att utbilda de nya medarbetarna som ska börja på den nya restaurangen. Det är så klart roligt att jobba i den snygga lokalen, men det är lagandan och servicekänslan hos MAX som gör oss unika, säger Simon.

Den nya restaurangen invigdes idag den 14 oktober klockan 10:00 och har plats för 184 personer. Öppningsceremonin leds av Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef. På plats för att klippa bandet tillsammans med bröderna Bergfors finns också restaurangchef Simon Olsen, Ulrika Carlsson VD på Nordstans samfällighetsförening och Vasakronans fastighetschef Peter Grankvist. Den nya restaurangen ligger på Norra Hamngatan 20, Göteborg och är öppen mellan 09:00 – 02:00 söndag till tisdag, 09:00 – 03:00 onsdag till torsdag och 09:00 – 06:00 fredag och lördag.