Västerbottensost® inleder det nya året med att låta Sveriges Mästerkock 2020, Sofia Henriksson, inspirera till nya smakupplevelser. Under januari månad tipsar Sofia om pizza på nya sätt och bjuder in till en livesänd pizzakväll.

Sofia Henriksson blev känd för svenska folket i samband med sitt deltagande i Sveriges Mästerkock 2020 där hon efter femton veckors matlagning slutligen stod som segrare. Som ambassadör för Västerbottensost® kommer hon inledningsvis att inspirera landets hemmakockar till att prova nya pizzor, där Västerbottensost® är en given smaksättare.

-Jag känner mig stolt och jätteglad över att få vara ambassadör för Västerbottensost®. Jag har sedan länge alltid en bit i kylskåpet och älskar sättet som osten verkligen förstärker och höjer smakerna i maten. Nu ser jag fram emot att kommande år laga ännu mer god mat och inspirerande recept med Västerbottensost®, säger Sofia Henriksson, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2020.

Pizza har blivit en av svenska folkets favoriträtter och många vill upptäcka nya varianter. Pizza går att variera på många olika sätt, med olika bottnar, annan sås än den traditionella tomatsåsen, olika ostblandningar och med många variationer på topping. Det är även något som är förhållandevis enkelt att laga hemma och enkelt att variera, men där valet av ingredienser kan göra stor skillnad på slutresultatet.

Västerbottensost® på pizza är otroligt gott! Det bästa är att det både passar som topping eller i en sås som ringlas över, eller varför inte på dessertpizzan tillsammans med vit choklad? Kombinationerna är oändliga och den unika smaken lyfter verkligen pizzan! säger Sofia Henriksson, Sveriges Mästerkock 2020.

Under januari månad kommer Sofia att bjuda på tips om olika pizzor, allt från lyxig löjromspizza till sweet pizza för desserter. I slutet av månaden blir det även en livesänd cook-along där den som vill kan följa pizzabakningen direkt via Västerbottensost sociala kanaler.

Sofia är oerhört smaksäker och det känns väldigt bra att låta henne, med sin kreativitet och matglädje, inspirera till nya kombinationer på pizzan. Jag hoppas det kommer att vara till glädje för landets alla hemmakockar, säger Lina Jonsson, Product & Relationships Manager för Västerbottensost. 

Recepten från Sofia och många andra härliga pizzarecept finns på Västerbottensost hemsida, https://vasterbottensost.com/recept-meny/goda-recept-pa-pizza/