Vegovision, Djurens Rätts mässa för djurvänliga val, äger i helgen rum på Münchenbryggeriet i Stockholm. Mässan bjuder på ett femtiotal utställare och ett fullspäckat scenprogram – alltid med det senaste inom vegansk mat, djurvänligt mode och hälsa. Restaurangen på mässan står Gustav “Jävligt gott” Johansson för.

Läs också: Vegovision åter till Münchenbryggeriet

För fjärde året i rad äger mässan Vegovision rum i Stockholm. Under två dagar vill Djurens Rätt visa upp bredden inom vegovärlden och inspirera så många som möjligt till djurvänliga val. Förra året besökte mer än 5 000 personer Münchenbryggeriet under mässans två dagar.

– Med Vegovision vill vi visa att det inte finns något motsatsförhållande  mellan att äta gott och välja vego. Alla utställare och föreläsare på mässan visar exempel på just detta, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

På mässan kan besökaren ta del av allt från mat, godis och mode till hälso- och barnprodukter. Som alltid på Vegovision finns det mycket att provsmaka och äta på mässan. Bland utställarna hittas bland annat Green Laces, Oatly, Magnum-glass, Yi-Pin soya, Sorunda Korvfabrik och Emiliyao Tattoo – ja, det går till och med att tatuera sig på plats. 

Fullspäckat scenprogram 

På Vegovisions stora scen leds samtal och intervjuer av profilen Sanna Bråding. I programmet finns ämnen som “Vego i skolan”, “Bygga en vegansk garderob” och “Träna och bygga muskler som vegan”. Scenprogrammet brukar enligt Sakil Hossain vara en av de mest uppskattade delarna av Vegovision.

– På scenen har vi satsat på att hitta en blandning mellan djupdykning och crash course. Vi vill att alla ska kunna hitta något som passar dem, oavsett om en är nyfiken på vegansk innovation, näringslära, träning eller aktivism, säger Sakil. 

En specialare för årets mässa är att Solîn och Gurgîn Bakircioglu, som driver podden Veganism är bror, kommer att ta över scenen under en del av mässan och prata med inbjudna gäster om veganism ur ett mellanösternperspektiv.

Under lördagen kommer även Djurens Rätts nya pris, Årets Elna Tenow, att delas ut till en aktör som under året har bidragit till en positiv samhällsutveckling för djuren.