Förändrad ämnesomsättning och sämre tänder, päls och klor – det är några av de problem som kan drabba åldrande katter. För att matcha den seniora kattens behov lanserar kattmatsproducenten Mjau en nyhet för Sveriges fyrbenta åldringar.

Katten är Sveriges mest populära sällskapsdjur, och tack vare näringsrikt foder, veterinärvård och vacciner lever katter i dag längre än någonsin. Genomsnittsåldern för en katt är 12–15 år, men det är inte ovanligt att våra fyrbenta vänner blir uppåt 20 år gamla. När katterna åldras förändras deras behov. Det är med dessa behov i åtanke som Mjau utvecklat nyheten Mjau Senior 7+ för landets äldre katter.

En katt räknas som senior från sju års ålder. Det är då ämnesomsättningen ändras och problem med tänder, päls och klor kan uppkomma. Därför är det viktigt att åldrande katter får en kost som är anpassad för deras nya behov.

– Med Mjau senior 7+ vill vi ge åldrande katter bästa möjliga förutsättningar till ett långt och hälsosamt kattliv. Vi har valt att ta fram en våtmatsprodukt, eftersom de är extra smakrika. Att servera våtmat är dessutom ett bra sätt att få i katten vätska – något som är viktigt oavsett ålder, men framför allt för seniora katter, säger Lisa Müller, marknadschef på Mjau.

Mjau senior 7+ är en multibox med 12 portionspåsar i smakerna makrill, lax, kyckling och nötfärs. För att ge den seniora katten en extra boost har man tillsatt biotin och extra taurin. Biotin är involverad i bildandet av fettsyror, och bidrar tillsammans med zink till att främja kattens hud- och pälskvalitet. Aminosyran taurin är nödvändig för katten att få i sig via maten, och hjälper bland annat till med att stödja hjärtats funktion.

Mjau Senior 7+ är tillverkad av naturliga råvaror i Vårgårda, och 100 % av proteinet är animaliskt. Produkten innehåller mineraler och vitaminer anpassade för seniora katter. Dessutom är Mjau senior 7+ producerad utan spannmål och socker.

Multiboxen innehåller bitar i sås med kött- och fisksmak, 12 portionspåsar à 85g i smakerna makrill, lax, kyckling och nötfärs. Nyheten finns i utvalda butiker från vecka 14.