Findus Tar Wokkonsten Till Nya Höjder

Findus, pionjären inom wokmixar sedan 1989, fortsätter att utforska det asiatiska kökets smaker med lanseringen av tre uppgraderade wokmixar. En spännande nyhet är Wok Vietnam, som gör sitt intåg tillsammans med uppdaterade versioner av Wok Thai och Wok Zanju. Samtidigt genomgår samtliga wokprodukter en förnyelse av förpackningsdesignen för att spegla en modern och premium estetik inspirerad av asiatiska varumärken.

Intresset för lättlagad vegetarisk mat och asiatiska smaker är starkt i svenska hem, och Findus tar fasta på detta genom att inte bara förnya recepten utan även ge förpackningarna en fräsch och modern look. Henrik von Lowzow, Cluster Marketing Director Nordics på Findus, understryker att wokblandningarna är både goda och färgglada favoriter som gör måltiden nyttigare och mer spännande.

”Våra blandningar består av grönsaker skurna i varierande tjocklek för att passa olika rätter. Den korta tillagningstiden på max 8 minuter gör dem till riktiga vardagshjältar,” säger von Lowzow.

För att minska matsvinnet och bevara kvalitet och smak har Findus valt att täcka sina grönsaker med en unik kryddlag. Dessutom betonar företaget fördelarna med frysta grönsaker när det kommer till lång hållbarhet och minimerat matsvinn.

Den nya förpackningsdesignen, med en modern färgskala och matt finish, syftar till att göra det enklare för konsumenten att välja rätt produkt. Varje förpackning pryds av en bild på rätten för att inspirera till matlagning.

Samtliga wokmixar, inklusive de nya tillskotten och de uppdaterade favoriterna, finns tillgängliga från och med den 3 oktober hos utvalda livsmedelsbutiker. Priserna ligger på 29,90 SEK för 450 gram och 47,90 SEK för 850 gram.

  • Wok Classic: En storfavorit med glaserade broccolibuketter, palsternacka, minimajs, vattenkastanj och morötter i olika färger.
  • Wok Thai: En exotisk blandning av gula morötter, strimlade morötter, lök, paprika, gröna bönor och bambuskott.
  • Wok Zanju: Skapad av en Finduskonsument, en välkomponerad wokblandning med krispiga grönsaker och en kryddstark twist av vitlök och chili. Innehåller gula morötter, gröna bönor, rödlök, röd paprika, bambuskott och chili.
  • Wok Vietnam: En färgsprakande mix med både orangea och gula morötter, gröna böngroddar, purjolök, bambuskott, sockerärtor samt ingefära, koriander, salt, chili och svartpeppar.

Text: Redaktionen – Butiksnytt