Sedan det i somras stod klart att Coop Värmland tar över fyra tidigare Nettobutiker i Värmland har det pågått intensiva förändringsarbeten. I Kristinehamn och Skoghall blir det Pekås som flyttar in och på Råtorp och Strand i Karlstad är det Coop som öppnar. Claes Wallman och Kim Johansson har utsetts till butikschefer på Råtorp respektive Strand.

Bild; Butikscheferna Claes Wallman och Kim Johansson ser fram mot premiärerna för nya Coop Råtorp och Coop Strand idag. (Foto, Coop Värmland)

LÄS OCKSÅ: I morgon öppnar Coop ny butik i centrala Falkenberg

40 år inom handeln
Claes Wallman har en mångårig erfarenhet från dagligvaruhandeln. Han började sin bana i slutet av 70-talet bl.a. som köttmästare och butikschef inom Coop Värmland, eller Konsum Värmland som det hette då, innan han övergick som handlare i privat regi. De senaste åren har han varit både butikschef och säljchef på Stora Coop Bergvik.

– Jag har alltid haft en passion för butiksyrket i allmänhet och för kundmötet i synnerhet, säger Claes Wallman. Det ska bli så kul att leda arbetet på Coop Råtorp och min ambition är att butiken ska bli stadsdelens självklara mötesplats. Att jag sedan bor på Råtorp sedan många år tillbaka gör det extra speciellt.

Ung och erfaren
Trots sin unga ålder har Kim Johansson en bred erfarenhet som ledare inom handeln. Hon började sin bana inom Netto i Karlskoga och har de senaste åren varit butikschef både för Netto i Karlskoga och senast på Råtorp i Karlstad.

– Jag ser verkligen fram mot att få börja jobba med Coop Värmlands starka varumärke i en bransch som jag känner väl till sedan tidigare, menar Kim Johansson. Jag och medarbetarna kommer verkligen att kämpa för att erbjuda kunderna det bästa vi har varje dag.

Både Coop Strand och Coop Råtorp kommer att erbjuda ett brett sortiment av dagligvaror såsom frukt- och grönt, butiksbakat bröd, färdiglagad mat och alla andra attribut som hör till en modern dagligvarubutik. Preliminärt kommer bägge butikerna att öppnas den 25 november.