Igår slog Willys upp portarna till sin nya butik på Bryggudden i Karlstad. Det handlar om en fullstor Willys-butik på 3 000 kvadratmeter, med parkering vid entrén och i det intilliggande parkeringshuset. Butiken är öppen måndag till söndag, kl. 7-21, och innebär ett 30-tal nya jobb.

– Vi är väldigt nöjda med den nya butiken på Bryggudden, som blir ett bra komplement till vår befintliga butik i Karlstad. Vi kommer att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys. 

Nöjd fastighetsägare
Även hos fastighetsägaren Löfberg Fastigheter är det glada miner.

– Den här dagen har vi och alla som bor och jobbar på Bryggudden med omnejd sett fram emot. Willys etablering stärker centrumhandeln i Karlstad och ligger i linje med vår ambition att bidra till en positiv och hållbar stadsutveckling, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Bryggudden är en ny stadsdel i Karlstad, belägen ett stenkast från centrum, med välkända landmärken som Kafferosteriet Löfbergs och Karlstads högsta bostadshus. Här har det under de senaste åren byggts kontor och andra affärsverksamheter, parkeringshus och närmare 700 nya bostäder.

Bra miljöval

Willys nya butik på Bryggudden är en fullstor butik med allt som ingår i konceptet: mycket färskvaror med en stor frukt- och gröntavdelning, gott om kött och mejeriprodukter med svenskt ursprung, färdiggrillat och butiksbakat bröd.

Butiken präglas av ett genomgående miljötänk, och är märkt med Bra Miljöval. Det är Naturskyddsföreningens märkning för butiker med ett stort utbud av ekologiska och miljömärkta varor och ett seriöst engagemang i miljöfrågor.