ANNONS

Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola Europacific Partners Sverige, valdes idag till ny styrelseordförande för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. Sofie efterträder Lars Appelqvist, vd för HKScan Sverige, som efter sex år som ordförande blir ordinarie ledamot. Anders Fredriksson, vd Löfbergs, valdes till vice ordförande.

Livsmedelsföretagens styrelseordförande och vd

Sofie Eliasson Morsink har varit styrelseledamot i Livsmedelsföretagen sedan 2018. 2020 blev hon vald till vice ordförande och på årets förbundsstämma den 5 maj valdes hon till styrelseordförande. Sofie efterträder därmed Lars Appelqvist som avgår som ordförande efter sex år, den maximala tiden som en person kan inneha ordförandeposten enligt förbundets stadgar. Anders Fredriksson, vd Löfbergs, blir ny vice ordförande.

– Jag känner mig hedrad över att bli vald som ny ordförande och ser verkligen fram emot uppdraget. Det är en otroligt spännande bransch med många möjligheter men vi står också inför flera utmaningar. En gemensam röst och kraft är oerhört viktigt i en tid av osäkerhet och förändring. Jag ser därför fram emot att fortsätta arbetet med att vidareutveckla både Livsmedelsföretagen och vår bransch tillsammans med alla medlemmar och övrig styrelse, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca-Cola Europacific Partners Sverige.

Sofie har en flerårig bakgrund inom livsmedelsbranschen, bland annat tio år på Heineken i Nederländerna. 2015 började hon som försäljningsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners Sverige och sedan juli 2018 är hon vd för verksamheten.

− Jag vill å hela Livsmedelsföretagens vägnar tacka Lars Appelqvist för hans tid som ordförande. Hans enorma engagemang, kompetens, driv och klokskap har varit ovärderliga inte bara för mig och för våra 800 medlemsföretag, men för hela den svenska livsmedelskedjan. Med fast hand har han navigerat industrin genom såväl djupa kriser som stora framgångar, och jag är väldigt glad att vi får behålla honom i styrelsen. Sofie blir en fantastisk efterträdare och jag ser fram emot att tillsammans med henne, styrelsen och kansliet fortsätta utveckla Livsmedelsföretagen till en organisation som gör så mycket nytta som möjligt för våra medlemmar, säger Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen.

Här ser du hela Livsmedelsföretagens styrelse 

Livsmedelsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsindustrin i Sverige. Organisationens 800 medlemsföretag sysselsätter närmare 55 000 personer, omsätter 195 miljarder kr per år och utgör tillsammans Sveriges tredje största industrigren. Läs mer här

ANNONS