Willys startar en butik i skånska Klippan. ”En ort där Willys definitivt kan sätta fart på konkurrensen”, menar Willys etableringschef Tor Gullberg. Ett 40-tal nya medarbetare kommer att anställas i samband med etableringen.

Under hösten 2022 förväntas den nya butiken stå färdig. Läget blir vid en av ortens södra huvudinfarter, direkt söder om järnvägen. Butiken kommer att ha ett bra skyltläge mot korsningen Fabriksallén/Kyrkogatan och optimala förutsättningar med gott om parkeringsplatser. I direkt anslutning till butiken planerar Gotska Fastighets AB även för etablering av ytterligare handelsverksamhet. På området direkt söder om butiken planerar kommunen för ett nytt bostadsområde med blandad bebyggelse.

– Klippan är intressant för oss av flera anledningar, dels är det en växande kommun med många pendlare och dels finns det ett väldigt begränsat utbud av mataffärer på orten idag. Många väljer idag att handla livsmedel utanför kommunen. Vi tror att det blir mycket positivt för de boende i Klippan att det kommer en ny matbutik som kan sätta fart på konkurrensen, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken kommer preliminärt att öppna under senare delen av 2022. Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Butiken kommer även att erbjuda e-handel med Hämta-station där kunderna enkelt och smidigt kan hämta upp sina matkassar som klickats hem på nätet.

Etableringen innebär ett 40-tal nya arbetstillfällen. Läs mer om Willys