Efter elva år i företaget väljer Gerhard Bley att lämna vd-posten på Kavli. Arbetet med att hitta en efterträdare har inletts och Gerhard Bley blir kvar som vd till dess att en ny person har rekryterats.

Gerhard Bley
Gerhard Bley.

– Jag är glad och stolt över den utveckling som vi tillsammans har åstadkommit under min tid som vd. Kavli är i dag ett helt annat företag än när jag tillträdde för snart elva år sedan och står nu starkt rustat för framtiden, inte minst efter ett rekordår 2020 omsättnings- och resultatmässigt, säger Gerhard Bley.

Gerhard Bley har varit vd för Kavli i Sverige sedan år 2010. Under hans ledning har både omsättningen ökat och lönsamheten stärkts, bland annat till följd av flera stora förvärv av varumärken som Eriks såser, Planti och Bollnäsfil. Kavli har också investerat i det empatiska ledarskapet och belönades med utmärkelsen A Great Place to Work förra året.

Kavlis omkring 225 anställda i Eslöv och Älvsjö är informerade och arbetet med att hitta en efterträdare har inletts. Gerhard Bley fortsätter som vd till dess att en ny person har rekryterats och därefter kommer han att finnas kvar som senior advisor under en övergångsperiod. Beslutet att lämna är hans eget.

– Det är mycket imponerande hur Gerhard och hans team lyckats öka Kavlis omsättning från 400 miljoner till en miljard, samtidigt som man initierat en stor satsning på hållbarhet. Jag önskar honom allt gott inför framtida utmaningar, och är förstås glad att han blir kvar i vd-rollen ett tag till för att fortsätta den goda utvecklingen under 2021, säger Kenneth Hamnes, koncernchef för Kavli.

– Efter många år på Kavli känner jag att det är dags för nästa utmaning. Kavli är ett fantastiskt och annorlunda företag där hela överskottet från vår försäljning går till samhällsnyttiga projekt. Det har varit ett riktigt drömjobb och jag är övertygad om att det finns många ledare som vill ha den här vd-posten, säger Gerhard Bley.

Läs mer om Kavli