Årstiderna har i många år försett tusentals hushåll i Sverige med 100% ekologiska, gröna matkassar med fräscha, genomtänkta råvaror och spännande recept. Nu lanseras en ny produkt som länge varit efterfrågad av kunderna, en näringsberäknad lakto-ovo-vegetarisk matkasse med middagar som mättar.

– En näringsberäknad matkasse ligger faktiskt i topp bland önskemålen i idélådan på vår hemsida, där kunderna kan lägga till och rösta på olika förslag på produkter som de saknar i vårt sortiment. Vi valde att lyssna på kunderna och lansera 500-Kalorierkassen, en näringsberäknad matkasse för alla dem som efterfrågat det, säger Johanna Ternander, Head of Customer Experience för Årstiderna Sverige. 

Utvecklad av kock och näringsspecialist

Christine Bille Nielsen är kocken som varje vecka tar fram nya recept till 500-Kalorierkassen. Hon är, förutom kock, även specialist och undervisare inom näringslära och har bland annat jobbat för Hjerteforeningen (den danska motsvarigheten till Hjärt- och Lungfonden).

Näringsinnehållet i varje måltid beräknas av Christine och varje rätt innehåller i genomsnitt 500 kalorier/person. Recepten består av lakto-ovo-vegetariska rätter, fulla med säsongens bästa grönsaker, mejeriprodukter med låg fetthalt, baljväxter och ägg. Många gånger innehåller matkassen färdighackade grönsaker för att förenkla matlagningen. Självklart är alla ingredienser 100% ekologiska, precis som allt annat i Årstidernas sortiment.

500-Kalorierkassen som varje vecka innehåller tre recept, är den perfekta matkassen för alla som vill äta mindre kalorier tre av veckans middagar. Nyheten går att beställa för 1 och 2 personer redan nu, med första leverans den 9 januari.