I år firar Aladdin 80 år med en alldeles speciell julklapp – under en veckas tid bjuder Aladdin in chokladälskare att skapa egna askar utav egna favoritkombinationer av praliner. Kom och skapa din egen ask så som man gjorde år 1939, på pop up-butiken på Norrmalmstorg, mellan den 18: till 23:e november.

För att fira 80 år och lika många jular tillsammans med svenska folket, bjuder Aladdin folket på vad de verkligen vill ha – chokladpraliner! Under en vecka i november kommer du kunna plocka ihop din egen ask, bestående av din egna kombination av favoritpraliner, i en pop-up butik i centrala Stockholm. Pralinerna kommer att säljas styckvis över disk i askar om 6 praliner för jubileumspris.

– Vi är stolta över att Aladdin är lika relevant idag som för 80 år sedan, och det vill vi fira! Alla har nog sina personliga favoriter bland våra 13 olika praliner, och det känns jättekul att låta chokladälskare få plocka ihop sina egna drömaskar – vare sig man behåller asken själv eller ger bort den till någon man tycker om, säger Sara Sjöholm varumärkesansvarig på Mondelēz International i Sverige.

I pop up-butiken kommer dåtid att möta nutid, för att hylla Aladdinaskens långa tradition och förmåga att förnya sig. I butiken kommer du kunna njuta av pralinerna så som de avnjöts 1939 – de kommer att säljas styckvis, över disk till jubileumspris. Designen på de små, nätta miniatyraskarna, däremot, känner vi igen, och de är precis lika uppskattade gå-bort-presenter som de vanliga askarna.

Den tillfälliga pop up-butiken kommer att sättas upp på Norrmalmstorg i centrala Stockholm mellan 18:e och 23:e november.

Snabbfakta om Aladdin:

  • Skapad 1939 av Marabou som den första folkliga chokladasken i Sverige.
  • Fler än 50 smaker har tagits fram av Aladdin under de senaste 80 åren.
  • Rankad av svenska folket som viktigare än jultomten på julafton.
  • 1957 lanserades Paradisasken till konsumenter som föredrar ljus choklad.
  • Aladdin Dark skapades 2011 för att möta det växande intresset för mörk choklad i Sverige.
  • Aladdinasken fick ny design 2018