Den 27 februari lanserar Burger King Sverige en ny Plant-based produktkategori med bredare utbud av köttfria burgare. Gästerna kommer då att kunna välja mellan växtbaserade varianter på Cheeseburgare, Whopper och Royale.

Svenska gäster har länge kunnat njuta av en växtbaserad Whopper hos Burger King, men nu går restaurangkedjan in i striden och lanserar ännu fler produkter i deras Plant-based kategori. Burger King ger sig ut på en ny och spännande resa med sin leverantör The Vegetarian Butcher.

– Lanseringen är ett viktigt steg på vägen i att bli svenskarnas förstahandsval när det kommer till smakrika burgare – oavsett om de föredrar kött eller inte. En av de främsta orsakerna till att burgarfantaster väljer bort växtbaserade alternativ är på grund av smaken. De tror inte att de växtbaserade alternativen smakar lika gott som våra köttbaserade burgare. Men i kombination med smaken av flamegrillat smakar de så gott att konsumenterna inte kommer att reflektera över att de är växtbaserade, säger Mads Billkvam, svensk landschef på Burger King.

Burger King kommer erbjuda nya recept på växtbaserade burgare, i samarbete med The Vegetarian Butcher. Det kommer exempelvis finnas köttfria varianter på klassikerna på menyn, som exempelvis Plant-based Cheeseburger och Plant-based Royale. Samtidigt utvecklas menyn också med nya varianter av växtbaserade burgare* som exempelvis en Plant-based BBQ Whopper och den aktuella kampanjburgaren Chili Mayo Lover nu med växtbaserad burgare.

– Utökningen av sortimentet på Burger King är framtaget för gäster som aktivt letar efter fler vegetariska produkter. Vi är glada och stolta över att vi tillsammans med Burger King ha skapat växtbaserade produkter som bevisar att du kan få allt utan kompromisser, säger Hugo Verkuil, VD för The Vegetarian Butcher.

Alla de nya produkterna på den rikstäckande menyn kommer inte att vara helt växtbaserade, då några produkter exempelvis innehåller ost. Det är viktigt att notera för de som följer en strikt vegansk diet.

Framtiden för växtbaserade produkter
Som ett led i att få svenskarna att upptäcka de nya växtbaserade burgarna kommer Burger King vid Medborgarplatsen i Stockholm att sälja ut sina traditionella köttburgare. Detta för att göra plats för ännu fler växtbaserade produkter i restaurangen. Utförsäljningen blir upptakten på ett helt nytt koncept som lanseras under den kommande månaden på Burger King Medborgarplatsen. Gästerna kommer då att få prova ett nytt utbud av produkter under en begränsad period. Och vem vet, kanske kommer några av dessa produkter finnas på alla Burger King-restauranger i framtiden.

*Vissa produkter innehåller mjölk och/eller ägg från exempelvis såser eller ost. Dessa produkter kommer att vara tydligt märkta.