Katarina Henriksson, agronom med inriktning livsmedel, tillträder i december en nyinrättad tjänst som produktutvecklare hos Svegro då företaget fortsätter satsa starkt på ett utökat sortiment av innovativa förädlade produkter. Med en vision om att ta fram svenska gröna smaker i världsklass ska Svegro vara en attraktiv leverantör mot både handel och konsument av ursprungsmärkta smakrika förädlade produkter.

Katarina kommer närmast från Vitamin Well. Under sina 3 år på Vitamin Well har Katarina utvecklat flera framgångsrika produktkoncept till dagligvaruhandeln inom både befintliga och nya kategorier. Katarina tar också med sig gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom livsmedelsindustrin från sina tidigare arbetsgivare Lantmännen och Menigo där hon jobbat både med dagligvaruhandeln samt foodservice.

Genom att bredda sortimentet vill Svegro ta en tydligare position inom det växande hälso- och hållbarhetssegmentet med fokus på smak. De första innovationerna lanserades 2019 i form av smakrik svensk Örtpesto, tillverkad av färska örter från Svegros hållbara ekologiska växthus på Färingsö utanför Stockholm. Under 2021 och 2022 planerar Svegro att lansera ett flertal gröna smakrika koncept med basen i svensk växtbaserad råvara där Katarina kommer att driva produktutvecklingsarbetet.

– I och med rekryteringen av Katarina Henriksson så får vi egen intern kompetens inom produktutveckling av förädlade produkter och möjlighet att accelerera takten på vår innovationsresa. Vi är mycket glada över att en talang som Katarina har valt att fortsätta utveckla sin karriär hos oss, säger Karin Fredlund Fröjd, Innovations- och marknadschef Svegro.