Utöver själva råvaran sätter en härlig sås prägeln på vilken rätt som helst. Nu lanserar Coop ett gäng kalla såser lagom till vårens inträde då vi samlas ute och inne för smakfulla stunder med nära och kära.

Coop. Foto: Magnus Sandberg 070-6062077

– Vi har tagit fram ett flertal nya smaker som passar till fastfood-inspirerad mat som är väldigt på tapeten. Men såserna passar även till annan mat – ja, ”Till Allt” som vi döpt en av nyheterna till, berättar Minna Björklund, tf chef Egna Varumärken (EVM) på Coop Sverige.

Utöver fyra kalla såser på flaska lanseras även två varianter av majo i burk i Coops butiker.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder och medlemmar prisvärda och goda produkter, så extra glädjande att få presentera dessa nyheter tillsammans. En härlig sås har förmågan att lyfta vilken rätt som helst, säger Minna Björklund.

I Coops Egna Varumärken (EVM) ingår varumärkena Coop, Änglamark, Xtra och Gourmet. Tillsammans utgör de en dryg fjärdedel av sortimentet i Coops cirka 800 butiker, främst med fokus på bassortimentet med drygt 3500 olika varor. Tack vare ett brett utbud och stora inköpsvolymer har Coop möjlighet att påverka pris och kvalitet. På så sätt slipper Coop dyra mellanhänder, kostnader för reklam och kan välja att pressa priset eller handplocka extra fina varor.

Coop har som företag alltid varit pionjären inom EVM. Redan på 20-talet introducerades egna varumärken för att säkra leveranser samt kunna erbjuda samma vara till ett lägre pris. Coop jobbar ständigt med att ta fram nya prisvärda och hållbara produkter med massor av matglädje. Tidigare under året har Coop bland annat släppt EVM-nyheter som rörchips, chips, refill munstycken tandborste samt Tofu Skagenröra.

Utöver såserna släpper även Coop ytterligare cirka 30 nyheter inom EVM-sortimentet.

Under varumärket Coop: Tapenade Svarta Oliver, färsk fågel (Sous Vide), tre varianter av medelhavschark (Antipasto, Salami Gentle, Salami Napoli), avfallspåsar 30 L, frysta hackade kryddor, Glassar Mini Mix, två varianter av kycklingröra (Chipotle, Creamy BBQ) samt fem nya fryspizzor.

Under varumärket Xtra: Glass Choklad och Glass Mandel i 6-pack, samt ett 8-pack med glasstrutar med vanilj- och kolasmak, Räkor med skal på 500 g, Kallrökt lax, Laxtopping och räkor på burk. Dessutom utökat sortiment för skivade rödbetor, flytande tvättmedel 2 L, Universalspray 1 L samt en smart fryspåsemix med storlekar i 2, 6 och 8 L.

Coops 6 nyheter inom kalla såser och Majo:

Kebabsås Vitlök

Vår egen sås på flaska. Krämig och balanserad smak av vitlök.

Kebabsås Mild

En mild yoghurtbaserad sås med örtiga toner.

Kebabsås Het

Krämig och med tydlig hetta av chili.

Till Allt sås

Den smakrika såsen vi väljer att kalla Till Allt, den passar till precis allt. Ha den till kebaben eller tonfisksalladen.

Tryffel majo

Fyllig och krämig majonnäs på burk med tydlig tryffelsmak.

Chipotle majo

Lite het och rökig majonnäs på burk smaksatt med chipotle.