Findus presenterar ett nytt sätt att äta fisk som både är schysst fiskad och näringsrikt bakad med fullkorn och goda frön.

Enligt EAT Lancet-kommissionens rapport behöver vi äta mindre kött, mer fisk och plantbaserat samtidigt som vi dubblar den globala konsumtionen av frukt, grönsaker, nötter och baljväxter. Findus strävar efter att kontinuerligt öka andelen gröna och blå proteiner i produktportföljen och Fröbakade fiskfiléer levererar på båda delar.

-Fröbakade fiskfiléer möter efterfrågan på att äta mer fisk på ett nyttigare sätt än de traditionella paneringarna. Ett enkelt sätt att äta god fisk samtidigt som du får i dig både fullkorn och hela sju sorters fröer och korn, säger Kristina Hammerö marknadsdirektör på Findus Sverige.

Fiskfiléerna kommer från fisken Alaska Pollock. De är panerade i en bas av fullkorn som täckts med en mix av sju olika sorters frön och korn: solrosfrön, pumpafrö, vallmofrön, linfrön, bovetekorn, hirskorn och quinoa. Filéerna är packade i 250g (2x125g) och kostar 29,90 SEK. De finns i frysdisken hos COOP, Axfood och Bergendahls. Fisken är MSC-certifierad som ger en garanti att den är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön.

-Findus var först med att introducera MSC-märkt fisk på den svenska marknaden och redan 2015 uppnådde vi vårt mål om att certifiera all vår vildfångade fisk. Det är ett stort steg i rätt riktning i och med att en tredjedel av världens fiskbestånd är överfiskade. Vi fortsätter nu arbeta för att göra det enkelt för våra konsumenter att göra hälsosamma och hållbara måltidsval, säger Kristina Hammerö.