I en imponerande uppvisning av köttskök dominerade Irland årets World Steak Challenge-final i London den 13 november, och säkrade hela 67 medaljer. Denna årliga tävling, som sedan 2015 bedömer nötkött från världens alla hörn, utmärker det bästa köttet med guld, silver och brons. Irland överglänste alla konkurrenter i årets tävling och visade upp en imponerande bredd av framstående köttkvalitet.

World Steak Challenge, som ägt rum årligen sedan 2015, har etablerat sig som den främsta arenan för bedömning av nötkött globalt. Irland steg fram som den oöverträffade mästaren i år, med en överlägsen prestation som resulterade i 67 värdefulla medaljer. Ingen annan nation kom i närheten av Irlands imponerande bedrift.

Mörningen och den höga kvaliteten på irländskt nötkött gör att den naturliga saftigheten och smaken bibehålls hela vägen till matbordet.

Tävlingen, som involverar en strikt bedömning av fyra olika nötköttssorter – filé, entrecôte, ryggbiff och wagyukött – tar hänsyn till både rå och tillagad tillstånd. Varje stycke kött granskas utifrån en noggrann bedömning av smak, textur, mörhet och marmorering. Irlands överlägsenhet sträcker sig över alla dessa kategorier och cementerar deras plats som kungar av köttet.

Juryn, bestående av 17 grupper med fyra medlemmar vardera, inkluderade branschexperter som kockar, slaktare och erkända matkritiker. Deras samlade bedömning krönte Irland som obestridliga mästare och bevisade landets kompetens inom köttproduktion.

World Steak Championships, organiserat av William Reed Business Media, samma företag bakom den prestigefyllda listan ”World’s 50 Best Restaurants,” har blivit ett erkänt mått på överlägsenhet inom köttindustrin. Irland har inte bara levererat enastående kvalitet, utan har också bevisat sig vara en stark kraft att räkna med i den globala köttarenan.

Bland övriga framstående medaljörer fanns även svenska MFC Carni, som lyckades erövra silver och brons i Wagyu-klassen. Det svenska bidraget adderade ytterligare en dimension av framgång till ett redan minnesvärt World Steak Challenge 2023.