Under 2021 annonserade MAX att man förvärvat tre nya restauranger i Stockholms innerstad och nu öppnar den första som ligger på Odenplan. Den nya MAX-restaurangen är nummer 143 i Sverige och rymmer över 100 gäster inom- och utomhus. Totalt sysselsätter den nya restaurangen ungefär 80 personer, varav 60 av dem är nya medarbetare.

MAX har letat efter ett möjligt läge vid Odenplan länge för att ta upp kampen med de amerikanska jättarna som ligger i varsitt stenkast från den nya restaurangen. Nu när man öppnar har MAX dessutom tagit ett nytt designgrepp. Vanligtvis brukar restauranglokalerna vara större men här har man haft mindre yta att anpassa sig till. De 96 sittplatserna har placerats ut med stor omtanke – gästerna ska kunna äta sin burgare i lugn och ro och samtidigt inte behöva känna att de sitter axel mot axel med andra gäster.

LÄS OCKSÅ: MAX nya helrenoverade restaurang i Barkarby

– Det finns alltid utmaningar när man bygger en restaurang i en befintlig byggnad och det viktigaste för oss är att bevara känslan av MAX. Jag tycker vi lyckats och jag gillar framför allt det nya designkonceptet där vi ljusat upp färgsättningen för att öka känslan av ljus i restaurangen. Men man behöver inte nödvändigtvis vara ett fan av nya bygglösningar för att komma hit, det går att komma hit på en god burgare också, det lovar jag, säger Christoffer Bergfors vice koncernchef på MAX.

På plats för att driva den nya restaurangen har man fått med sig Essam Jerjis Mikha, som bland annat står bakom succén vid MAX Hötorget. Essam har jobbat inom den norrländska burgarkedjan i 10 år, varav mer än hälften som restaurangchef. Han har stor erfarenhet av att driva restauranger i stadsläge och ser fram emot att leda sitt nya team på Odenplan.

– Skillnaden med att ansvara för en MAX-restaurang inne i stan handlar främst om trycket på restaurangen, därför är jag glad att jag har många grymma kollegor med mig. Odenplan är ett kanonläge och jag ser fram emot att komplettera det befintliga utbudet av burgare, bland annat med lite gröna alternativ, säger Essam Jerjis Mikha.

Restaurangen ligger på Norrtullsgatan 17 på Odenplan och är öppen 09:00 – 02:00 söndag till torsdag och 09:00 – 05:00 fredag till lördag. Öppningsceremonin sker den 16 mars klockan 10:00 och leds av Richard Bergfors och Christoffer Bergfors, koncernchef respektive vice koncernchef. På plats för att klippa bandet tillsammans med Richard och Christoffer finns också restaurangchef Essam Jerjis Mikha och Dennis Wedin, Bostads- och fastighetsborgarråd på Stockholms stad.