Grisar plågades med kedjor och hängs upp och ner. Det visar smygtagna bilder som Djurrättsalliansen tagit. Djurplågeri avslöjat på Krav-certifierat slakteri i Skåne stängs. Det är ägaren själv som bestämt sig ikväll för att genast stänga ner sitt slakteri.

Nu höjs röster för att tillåta kameraövervakning

Efter att Djurrättsalliansen i veckan offentliggjorde filmmaterial från ett skånskt KRAV-slakteri, vilket TV4 var först att rapportera om, blev reaktionerna massiva och nu stängs slakteriet ner.

LÄS OCKSÅ: Grova djurskyddsbrott avslöjade med dold kamera

I tisdags offentliggjorde Djurrättsalliansen filmmaterial från ett skånskt KRAV-slakteri som vi på Butiksnytt publicerade. Materialet, filmat med dold kamera, visar vad djuren utsätts för när personalen tror att ingen ser på. Grisar stampas i ansiktet, slås med kedjor, misshandlas med påkar och ges elektriska stötar. Filmerna visar utöver djurmisshandeln grova djurskyddsbrott och så som helt vanlig slakt går till. Reaktionerna bland allmänheten har varit massiva efter avslöjandet och flera kändisar har i sina sociala medier uppmärksammat filmerna. Nu lägger slakteriet ner, vilket TV4 rapporterar om.