Under varumärket Spisa Premium lanserar nu Spisa Smaker ett brett sortiment av populära färska örter med längre hållbarhet. Kombinationen av en innovativ odlingsteknik samt en större kruka ger de KRAV-odlade färska örterna en längre livslängd hemma hos konsumenten.

Spisa Smaker har under många år granskat utvecklingen av svenskarnas köpvanor och funnit ett behov på marknaden av örter med längre hållbarhet. För att erhålla den längre hållbarheten omplanteras örten i extra näringsrik jord vilket gör att örten kan utvecklas vidare hemma hos slutkonsumenten.

– Att kunna erbjuda dagligvaruhandeln en korsning mellan en KRAV-odlad smaksättare och en attraktiv inredningsdetalj är för oss mycket stimulerande. Flertalet konsumenter använder örterna som en inredningsdetalj och då vill man att den skall hålla länge. Med rätt förutsättningar och rätt skötsel kommer örterna att hålla längre och kunna skördas flera gånger. Spisa Premium är odlad på Spisa Smakers anläggning i skånska Påarp vilket gör den till en bra lösning för klimatet i förhållande till importerade kryddor, säger Roger Stenfeldt, VD på Spisa Smaker.

Spisa Premium lanseras under vecka 3 och kommer finnas tillgänglig för svensk dagligvaruhandel med följande produkter Basilika, Koriander, Timjan, Dill, Persilja, Gräslök samt Bladpersilja.