S:t Eriks Bryggeri lanserar en krispig ljus lager på burk. En svensk hantverksöl som utmanar storbryggerierna.

Stockholmsbryggeriet S:t Eriks Bryggeri utökar sitt sortiment med en ny ljus lager på burk; S:t Eriks Ljus Lager. En svensk hantverksöl med lätta örtiga toner från den tyska ädelhumlen och en ren maltig doft. En hantverksöl på burk, men där priset snarare konkurrerar med storbryggeriernas storsäljare.

Det har länge provbryggts på bryggeriet strax utanför Arlanda i Stockholm för att skapa ölen som saknats i S:t Eriks Bryggeris sortiment, en klassisk ljus lager. Med en lång och kall lagringstid har S:t Eriks Bryggeri nu fått fram en elegant hantverkslager som visar på den skicklighet som bryggeriet besitter. Välkända som ett av de större hantverksölen i Sverige med nationell närvaro på hyllan med sin IPA, Citra Pale Ale och Rabarber Sur. Nu lanseras S:t Eriks Ljus Lager, en lager utan kompromisser.

S:t Eriks Ljus Lager är en hantverksöl som filtrerats för att skapa en riktigt ljus och krispig lageröl. Lätta örtiga toner av den tyska ädelhumlen och en ren maltig doft. Den markerade beskan harmoniserar fint med den torra smakprofilen och lämnar en örtig och finstämd eftersmak. En öl att avnjuta vid en bardisk i stan likväl som på middag hemma med vänner.

– Vi har jobbat länge med olika typer av lageröl men denna gång ville vi brygga en öl som var riktigt vacker och krispig. En utmaning när man brygger lageröl är att den utan pardon blottar alla eventuella defekter och felsmaker så vi har verkligen tvingats varit noggranna. Inget har lämnats åt slumpen, säger David Peuriere, Head Brewer S:t Eriks Bryggeri.

S:t Eriks Ljus Lager släpps på Systembolaget den 18 januari 2023, till ett pris av 15,90 kr + pant, och säljs i 6-pack. Artikelnummer: 59675-15