Onsdag den 16 februari är det äntligen premiär för en ny Hemköpsbutik i Mora. Bakom Hemköp Mora står handlar- och tidigare krögarparet Maria och Love Åbom, som för sina kunder inte bara erbjuder en helt ny matbutik, utan också en tillhörande bistro.

Hemköp Mora får ett mycket centralt läge i stan, i gallerian Kronan, med ingång från såväl gågatan som från parkeringen och med  Systembolaget som närmaste granne. Det i en stad som inte haft en Hemköpsbutik på drygt tio år. Med den nya butiken skapas också tio nya arbetstillfällen på orten.

Maria och Love Åbom är välkända lokala entreprenörer sedan 2004 och bland annat drivit Moras största krog, il Gusto.

–  Det är med skräckblandad förtjustning vi nu sadlar om till handlare. Det är en stor utmaning och mycket att lära och ta in, men så här långt har det gått bra.  Jag är så glad och förväntansfull, säger Maria Åbom som tillsammans med maken Love laddat upp med en rad fina kunderbjudanden till premiären.

De vill med sin butik ge kunderna en personlig, välkomnande och ombonad känsla, som väcker alla sinnen, inspirerar och där matglädje är ett nyckelord. Genom att varje vecka ha färdiga veckomatsedlar och matkassar vill de också göra livet enkelt för alla att äta god och varierad mat.

– Vår vision är en familjär butik som vänder sig till en bred målgrupp. En butik som med hållbarhet i fokus erbjuder ett brett sortiment. Här ska  man kunna hitta det där lilla extra till helgen, men också allt till vardagens storhandling, säger Maria.

I direkt anslutning till delin, med entré från gågatan, finns en liten bistro. Där ska gästerna erbjudas enkel, men vällagad mat och med fullständiga rättigheter. Bistron och delin ger en saluhallskänsla öppet för after work, en lunch i farten eller en helkväll.

Fakta Hemköp Mora
Premiär: 16 februari 2022
Handlare: Maria och Love Åbom
Butiksyta: Cirka 1 200 kvm
Öppettider: Måndag-fredag 7-22, lördag-söndag 9-22
Antal medarbetare: Cirka 10