Skånemejerier lanserar nu en serie yoghurtar som inte bara smakar gott utan även gör gott. De nya yoghurtarna, med namnet Jättelätt, är nämligen helt fettfria och laktosfria, innehåller inga sötningsmedel och har mindre socker än övriga fruktyoghurtar på marknaden. De nya produkterna svarar upp mot en ökad efterfrågan på nyttiga produkter utan onödiga tillsatser.

Yoghurt är populärt på frukostbordet, men fler efterfrågar ett nyttigare och mer naturligt alternativ. Nu lanserar Skånemejerier en yoghurt som kan avnjutas med gott samvete varje dag. Jättelätt Yoghurt från Skånemejerier innehåller 0 % fett och är helt utan sötningsmedel samtidigt som de smaksatta versionerna Jordgubb och Vanilj bara innehåller 4 % tillsatt socker. Jättelätt Yoghurt från Skånemejerier görs självklart på svensk mjölk från gårdar i södra Sverige.

Louise Bergqvist, Brand Manager på Skånemejerier.

– Vi ser en ökad efterfrågan på just fettfri yoghurt med lågt sockerinnehåll och utan onödiga tillsatser. Samtidigt är krämighet och smak de viktigaste drivkrafterna när du väljer din yoghurt och här kompromissar vi inte. Vi har därför tagit fram ett recept som möter alla dessa önskemål och som vi tror kommer bli en ny favorit på frukostbordet, säger Louise Bergqvist, Brand Manager på Skånemejerier.

Efterfrågan syns både bland hälsomedvetna vuxna som vill äta en mer hälsosam kost samt hos barnfamiljer som vill ha något för hela familjen, men gärna utan onödigt socker och sötningsmedel.

– Utöver näringsinnehåll är smaken A och O när det kommer till yoghurt. Det här är ett segment som drivs av njutning och här har vi verkligen träffat rätt med vår Jättelätt Jordgubb som har en frisk smak av solmogna jordgubbar, och Vanilj som är otroligt len i smaken. Som ytterligare bonus är våra nya yoghurtar laktosfria, vilket gör dem tillgängliga för ännu fler, säger Louise Bergqvist.

Jättelätt Yoghurt är nyckelhålsmärkt och finns i smakerna Naturell, Jordgubb och Vanilj. Jättelätt Yoghurt finns i butiker i Skåne från och med vecka 7, 2022. Rekommenderat pris i butik är 15,50 kr för Jättelätt Yoghurt Naturell samt 19,40 kr för Jättelätt Yoghurt Jordgubb och Vanilj.