Mot bakgrund av Simris Algs framtida strategi och verksamhetsinriktning har bolagets valberedning fått i uppdrag att se över styrelsens sammansättning. Steven Schapera, medgrundare till BECCA Cosmetics och ordförande till ASX/FWB-noterade Crowd Media Holdings, har accepterat att nomineras till ny styrelseordförande vid årsstämman i maj.

– Jag ser det som en enorm styrka för Simris att få in en internationell tungviktare som Steven i styrelsen. Hans kunskap, nätverk och erfarenhet kommer hjälpa oss att lyfta Simris till en helt ny liga, kommenterar Simris Algs grundare och VD Fredrika Gullfot.

– Från styrelsens sida har det senaste året mycket handlat om bolagets långsiktiga förmåga och position. Centralt är den unika kompetens och produktionskapacitet inom bioteknik som Simris byggt upp genom åren, säger Johan Jörgensen, Simris Algs styrelseordförande och ledamot i valberedningen.

–  För att säkerställa att dessa mycket stora möjligheter i Simris kan utnyttjas har styrelsen och valberedningen tillsammans arbetat med att identifiera de kompetenser som bolagets styrelse behöver reflektera. Simris har en potential att uppfylla som internationell spelare inom nästa generations bioaktiva ämnen från alger och styrelsen måste matcha denna möjlighet. Vi är därför oerhört glada och stolta över att Steven Schapera accepterat att bli nominerad till näste styrelseordförande i Simris Alg.

Utöver Steven Schapera kommer valberedningen inför stämman att lägga fram ett förslag till ny styrelse som matchar det nya Simris som är på väg att växa fram,” avslutar Johan Jörgensen.

Steven Schapera har över 30 års erfarenhet från att starta och bygga företag inom olika branscher från lantbruk och vinodling till kosmetika. Med en bakgrund som ingenjör och vinmakare har Steven en unik blandning av kunskaper inom teknik och bioteknik, i kombination med en djup förståelse för logistikkedjor, varumärkesbyggande och positionering.

Som medgrundare av BECCA Cosmetics år 2001 anses han vara en av de globalt ledande experterna i kosmetikabranschen. BECCA Cosmetics såldes framgångsrikt till Estée Lauder 2016, och Steven kvarstår som styrelseordförande i ursprungliga investmentbolaget BECCA Holdings. Han är idag även styrelseordförande i Crowd Media Holdings, som är noterat på Australian Securities Exchange (ASX) och Frankfurtbörsen (FWB).

Steven är också ledamot i ett flertal styrelser inom området hälsa/skönhet/wellness. Steven Schapera deltog i förra årets nyemission och är idag bolagets näst störste ägare.