Jula Holdingkoncernen, med Jula och Hööks i spetsen, satsar stort i Arninge 2020.

Jula, som funnits i Arninge länge, flyttar nu till nytt större läge, och Hööks etablerar en helt ny butik.

– För Jula blir det nu nya bättre förutsättningar, när vi flyttar ner till markplan. Det underlättar väldigt mycket för våra kunder, och även för våra medarbetare. När vi sedan även etablerar Hööks stärks handeln som helhet vilket är bra för hela området, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

”Julas varuhus i Arninge är ett av varuhuskedjans äldsta.”

– Det var när vi flyttade från vårt andra varuhus på Drottninggatan i Stockholm som vi istället öppnade i Arninge. Det är således ett av våra äldsta varuhus, som vi byggt till och renoverat flera gånger. Därför känns det nu bra att kunna ge detta viktiga och anrika Julavaruhus ännu bättre förutsättningar med nya fräscha lokaler med möjlighet att exponera Julas senaste koncept. Något som vi inte kunnat göra i de gamla lokalerna, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef.

Hööks – Nytt och fräscht

Under 2020 kommer även Skandinaviens ledande hästsportkedja, Hööks, att öppna i Arninge.

– Vi ser verkligen fram mot att öppna en ny butik i Arninge. Vi söker alltid lägen som är lättillgängliga för våra kunder. Helst i bottenplan, med egen ingång samt parkeringar nära inpå, och det har vi nu hittat i Arninge, säger Joachim Höök, VD för Hööks.

Det nya läget i Stockholmsområdet är idealiskt för Hööks.

– Vi vet att vi har många kunder nordost om Stockholm, och Arninge är en stark handelsplats där vi vill finnas. Vi öppnar nu en lättillgänglig butik med kunnig personal, och ett brett produktsortiment, säger Joachim Höök.

Arninge attraktivt

Arninge är ett handelsområde som utvecklas starkt i den viktiga Stockholmsregionen.

– Vi tror på Arninge som handelsplats och vi har personal som jobbar hårt varje dag för att möta kunden. För Jula innebär flytten en total ombyggnad med nya fräscha fasader, nytt effektivt varumottag och en ny stor storefront. För Hööks innebär etableringen i Arninge helt nya möjligheter i området, säger Joachim Frykberg.