Movestic har rekryterat Ulrica Bergdahl till en nyinrättad tjänst som hållbarhetsansvarig med ansvar för att samordna hållbarhetsarbetet och leda vidareutvecklingen av bolagets hållbarhetsstrategi.

Ulrica Bergdahl kommer närmast från konsultföretaget Hallvarsson & Halvarsson. Hon har lång erfarenhet av att arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor och har tidigare arbetat på ICA Gruppen där hon var del av ledningsgruppen för hållbarhetsstrategi & utveckling.

– Vi är väldigt glada över att ha Ulrica med i vårt team. Hennes långa erfarenhet från att arbeta med hållbarhetsfrågor utifrån ett helhetsperspektiv kommer att vara värdefull när den finansiella sektorn ska växla upp sitt hållbarhetsarbete till nästa nivå, säger Linnéa Ecorcheville, VD för Movestic.

Movestics hållbarhetsarbete utgår från tre perspektiv: Ansvarsfulla investeringar, Ett hållbart arbetsliv och Trygga kunder. Det bygger på ett korsfunktionellt samarbete där flera perspektiv samlas: Investering, Juridik, Kundupplevelse och Produkt. Den nya rollen ska ansvara för att samordna bolagets experter inom de olika områdena och att bidra till att utveckla kunderbjudandet inom hållbart pensionssparande.

– Jag ser mycket fram emot att vara en del av Movestic och att bidra till den spännande utvecklingen inom hållbarhetsområdet som sker i pensionsbranschen just nu. Movestics fokus på att driva på den digitala utvecklingen inom pensionsområdet och individanpassa pensionssparandet känns helt rätt i tiden och väl i linje med nästa nivå inom hållbart sparande, säger Ulrica Bergdahl.

Ulrica Bergdahl började sin tjänst den 25 april.