Många människor tar ett tuggummi efter maten. För att förhindra syraangrepp på tänderna och på så sätt förbättra munhälsan. Men kan tuggummi fylla en funktion på andra sätt? Kan ett tuggummi hålla dig vaken, ge dig vitare tänder och tillföra vitaminer? Blockhead visar att det är möjligt, och vill nu ta den svenska marknaden med storm. Snart kan vi i nästan varje butik hitta det funktionella tuggummit som har en funktion som hjälper oss i vardagen. Tre varianter släpps på den svenska marknaden.

Nu lanseras tre varianter på den svenska marknaden. Dessa är:

  • ENERGY som ger energu genom sitt koffeininnehåll.
  • VITAMIN som ger en härlig boost till immunförsvaret med innehåll som B12, B6, vitamin 6 och D.
  • SHINE som innehåller aktivt kol som gör dina tänder vitare samtidigt som du kan njut av fräsch smak i munnen.

– Jag studerade på universitetet när jag under en lektion blev helt uppslukad av absorption, alltså upptagningsförmågan. Jag blev besatt av tanken att skapa ett tuggummi som också kan fylla en funktion. Det var så Blockhead grundandes. Det första tuggummit som vi tog fram, gav samma koffeineffekt som en espresso gör efter 25 minuter, på bara 5 minuter, säger Danny Lowe grundare av Blockhead.

Blockhead hittade snabbt till marknaden för den moderna människan som vill ha en fungerande vardag och som gärna tänker på hur man kan förbättra sin hälsa. Hittills har det funktionella tuggummit sålts i UK och delar av Europa, men nu är det alltså dags för Sverige. Hemköp, Circle K, OKQ8, Pressbyrån och 7Eleven kommer snart att erbjuda även de svenska kunderna Blockeheads tuggummin.

– Jag ser med spänning fram emot att lansera våra funktionella tuggummin för den svenska marknaden. Vi vet att många svenskar är mycket aktiva i sina livsval och har hög medvetenhet om vad de äter. Den gruppen har nu ett helt nytt utbud av smarta tuggummin som inte bara ger njutning, utan även fyller en funktion, säger Danny Lowe.

Alla Blockheads tuggummin är veganska och sockerfria.