Våren 2022 öppnar Willys Hemma en ny butik på 1 750 kvadratmeter i Wallenstams lokaler på Första Långgatan 16 i Göteborg. En medveten butiksetablering med Willys koncept och ett avtal som är tecknat på tio år. Det blir en butik med fokus på ett brett och varierat sortiment, mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor.

– Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Första Långgatan, som får ett läge med spännande framtidsutsikter i ett område med stor utveckling. Willys Hemmas erbjudande, med låga priser och breda sortiment i bostadsnära lägen, kommer att bli ett uppskattat inslag i detta växande område, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Nu startar Wallenstam arbetet med anpassning av befintliga lokaler på Första Långgatan 16 där Willys nya butik ska öppna under våren nästa år.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna Willys Hemma till Första Långgatan, ett populärt område som är under utveckling i de mest centrala delarna av Göteborg. Genom vår uthyrning kompletteras området även med en populär matbutik, som blir ett fint tillskott till platsen redan om ett år, säger Marina Fritsche, regionchef för Göteborg och vice vd på Wallenstam.

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.