Axfood blir ny partner i programmet Female Digital Engineer. De ska tillsammans arbeta för att fler kvinnliga civilingenjörer ska söka sig till roller inom digitalisering. Female Digital Engineer är ett program där upp till 40 kvinnliga civilingenjörsstudenter deltar som alla har potential att driva och forma digitalisering inom näringslivet.

–  Det ska bli så roligt att visa upp bredden i vår koncern och få möjlighet till utbyten med Sveriges framtid på digitaliseringsområdet. För oss är det ett oerhört viktigt område för att vi ska kunna fortsätta vara en innovativ koncern i framkant inom dagligvaruhandeln. Mångfald är viktigt för att få nya infallsvinklar och öka innovationen. Därför går vi med som partner till Female Digital Engineer, säger Monica Längbo, HR-direktör på Axfood. 

Läs också: Nu öppnar Axfood Snabbgross i Jönköping

Female Digital Engineer är ett program för kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av att driva och forma digitaliseringen. Programmet är personligt utvecklande och ger nära kontakt med partnerbolagen, dels genom exklusiva partnerbesök. Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Digital Engineer, som utmärkt sig i problemlösning och sitt sätt att lösa problem med hjälp av digital innovation. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram hos tre av partnerbolagen. 

–  Med sin vision att vara ledande inom bra och hållbar mat och med deras tydliga mål för mångfald är Axfood en viktig samarbetspartner för oss. Axfood är en stor aktör inom dagligvaruhandeln i Sverige med varumärken som Willys, Hemköp, Dagab, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid samt som delägare av Eurocash, Urban Deli och Apohem. Vi ser fram emot att tillsammans med Axfood arbeta för att fler kvinnliga civilingenjörer ska söka sig till roller inom digitalisering, säger Cecilia Västgård, Verksamhetschef och projektledare på Female Digital Engineer.

Läs också:  Axfood levererar tillväxt och god lönsamhet

Programmet syftar till att utveckla samtliga deltagare och fungerar även som en unik mötesplats mellan kvinnliga civilingenjörsstudenter och svensk industri. Tillsammans med partnerbolagen verkar Female Digital Engineer för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad yrken inom digitalisering innebär. 

Programmet är till för alla kvinnliga civilingenjörsstudenter som läser år 4 eller 5, oavsett inriktning och som är intresserade av att lösa problem med hjälp av digital innovation. 

Läs också: Axfood minskar matsvinnet

Ansökan till programmet Female Digital Engineer 2019 öppnar 18 november och stänger 12 januari. Ansökan sker via Female Digital Engineers hemsida, www.femaledigitalengineer.se