De avslöjade finalisterna för den 15-årsjubilerande Dagligvarugalan markerar ett betydande steg framåt mot branschens mest prestigefyllda priser. Med 60 välförtjänta finalister inom 20 olika kategorier är spänningen hög inför prisutdelningen som kommer äga rum i Stockholms stadshus den 16 november.

Dagligvarugalan, som arrangeras för 15:e gången av den inflytelserika branschtidningen Fri Köpenskap, har som mål att höja statusen för denna samhällsviktiga bransch. Genom att lyfta fram vardagshjältar som arbetar oavbrutet för att driva dagligvaruhandeln framåt, skapar galan en plattform för erkännande och uppmuntran.

Årets konferencier, Sofia Wistam, avslöjade de 60 välförtjänta finalisterna direkt på Fri Köpenskaps Facebooksida idag. Bland dessa utmärker sig vissa butiker genom att vara representerade i flera kategorier. Ica Supermarket Knuten i Nyköping har imponerande tre finalplatser: Årets chark- och köttavdelning, Årets dryckesbutik och Årets matinspiration. Andra framstående butiker inkluderar Stora Coop Visby, Ica Maxi Umeå, Ica Kvantum Landvetter, Ica Kvantum Emporia i Malmö och Hemköp Sabis Faltöversten i Stockholm, vilka alla har två finalplatser vardera.

Motiveringarna för varje finalist presenteras på dagligvarugalan.se och är formulerade av oberoende jurygrupper med hög branschexpertis.

Den avgörande stunden när vinnarna koras kommer att äga rum den 16 november i Blå hallen, Stockholms stadshus, under en glittrande gala ledd av ingen mindre än Sofia Wistam. Det blir en kväll där branschens bästa och mest innovativa kommer att hyllas och uppmärksammas för deras exceptionella bidrag till dagligvaruhandeln.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt