Axfood återkallar Eldorado Honung 700 gram som en försiktighetsåtgärd med bäst före-datum 24/08/2025 på grund av en möjlig risk för glasbitar i produkten.

Återkallelsen omfattar specifikt Eldorado Honung 700 gram med bäst-före datum 24/08/2025.

Glasincidenten upptäcktes under tillverkningen, och berörda batcher har tagits bort. Eftersom det har framkommit att även tidigare batcher tillverkade samma dag kan vara påverkade, har Axfood som en försiktighetsåtgärd beslutat att återkalla dessa batcher, som redan har nått butikshyllorna.

Produkten har varit tillgänglig för försäljning i flera av Axfoods butikskedjor, men den är nu stoppad från försäljning. Inga skador har rapporterats.

Alla konsumenter som har köpt den aktuella varan uppmanas att i första hand returnera den till den butik där den köptes för ersättning.

Axfood beklagar det inträffade och samarbetar med leverantören för att utreda hur detta kunde ske och för att säkerställa att det inte sker igen.

Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (ordinarie öppettid 09.00-12.00 helgfria vardagar).