Ett halvt sekel av goda stunder på svenska frukostbord – det är vad det älskade varumärket START stoltserar med när det firar sin 50-årsjubileum. För att hylla denna fantastiska milstolpe presenterar START stolt tre nya smaker: Crazelnut Crunch, Raspberrylicious Pie och Choc-Go Bananas. Dessa nya tillskott, som är fullpackade med oemotståndlig smak och barndomsnostalgi, kommer att finnas tillgängliga i dagligvaruhandeln från och med vecka 3.

Tre nya smaker: Crazelnut Crunch, Raspberrylicious Pie och Choc-Go Bananas.

Sedan START först introducerades på 1970-talet har mycket förändrats, men varumärket har förblivit en självklar del av svenska frukostar. Musiken på radion har bytts ut, men minnena runt frukostbordet fortsätter att växa. För att fira 50 år på marknaden och för att fortsätta skapa varaktiga minnen, lanserar START dessa nya varianter som lovar att förgylla frukostborden runtom i Sverige.

De nya smakerna, Crazelnut Crunch, Raspberrylicious Pie och Choc-Go Bananas, tillverkas lokalt i Järna, precis som det ursprungliga START. De är skapade med solmogen havre från svenska gårdar, varsamt rostad i ugn för den unika och knapriga smaken.

Vi hade förmånen att få provsmaka de nya spännande varianterna från START, och våra smaklökar kunde inte vara mer nöjda! Favoriten som stod högst på pallen för oss var utan tvekan Choc-Go Bananas, en ljuvlig kombination av choklad och SMÅ KULOR MED SMAK AV banan som erbjöd en fantastisk smakupplevelse. Tätt därefter kom Crazelnut Crunch, med sin härliga nöt- och chokladsmak som gjorde varje tugga till en knaprig fest. Det är tydligt att START har lyckats skapa smaker som verkligen sticker ut och kommer tillfredsställa konsumenten.

Tre nya smaker: Crazelnut Crunch, Raspberrylicious Pie och Choc-Go Bananas.

Emma Akterin, Produktutvecklare på Lantmännen Cerealia, säger: ”Under utvecklingen av STARTs nyheter har det varit viktigt att ta fram smaker som verkligen sticker ut och bjuder på det lilla extra. Det tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med, alla tre varianterna är riktiga smakexplosioner.”

Granola har blivit en favorit på svenska frukostbord, och som det ledande granolavarumärket på marknaden strävar START efter att erbjuda något nytt och spännande. Med underbart god, fiberrik havre som bas och smaksensationer som tilltalar både stora och små, positionerar sig START för en ny nivå.

Anna Ekelund, Marknads- och kategorichef Havre och frukost på Lantmännen Cerealia, säger: ”START erbjuder produkter med underbart god, fiberrik havre som bas, som älskas av både stora och små. De nya smakerna är utvecklade tillsammans med svenska konsumenter som de ger nya smaksensationer. Med nyheterna lyfter vi nu START till en ny nivå. Vi hoppas att de kommer ge många minnesvärda, goda stunder till frukost och mellanmål.”

Tre nya smaker: Crazelnut Crunch, Raspberrylicious Pie och Choc-Go Bananas.

Produktfakta:

  • Crazelnut Crunch: En härlig smak av nöt och choklad, med hasselnötter, kakao, browniefudge och nougatfluff.
  • Raspberrylicious Pie: En härlig smak av hallonpaj, med frystorkade hallon, hallonfudge och vit toffee fudge.
  • Choc-Go Bananas: En härlig smak av choklad och banan, med frystorkade bananbitar, bananfudge, kakao och browniefudgekulor.

Dessa nyheter finns i butik från vecka 3 till rekommenderat pris av 39,95 kronor.

START – det svenska originalet: Havren är den centrala ingrediensen i START, odlad med omsorg och kärlek från Lantmännen. Efter skörden bearbetas havren lokalt i Järna och valsas till fina havregryn. Läs mer om START på STARTs officiella webbplats.

Text: Redaktionen – Butiksnytt